Serie

Skribent

Alexander Kardelo

17 januari 2020 | 16:45

Tarantino ger en uppdatering på sin tv-serie "Bounty Law"

Vad ska Quentin Tarantino regissera härnäst? Se "Once Upon a Time in Hollywood" så får du en ledtråd.
Medan Quentin Tarantino funderar på den där tionde långfilmen (och dissar sina Star Trek-planer) har vi fått en uppdatering kring ett helt annat projekt.

Redan i somras skrev vi om "Bounty Law", Tarantinos planerade tv-serie som vi fick se delar av i Oscarsnominerade filmen "Once Upon a Time in Hollywood". Leonardo DiCaprio spelade tv-skådisen Rick Dalton som spelade cowboyen Jake Cahill i "Bounty Law", en fiktiv western på 1960-talet. Och eftersom Quentin diggar westerns är han sugen på att berätta mer.

I en intervju som kom upp på Deadline tidigare i veckan bekräftade han än en gång att fem avsnitt är skrivna, och att han ämnar att regissera dem själv. Men det kommer ta sin tid.

- Jag vill göra "Bounty Law", men det kommer att dröja 1,5 år. Den fick en introduktion i "Once Upon a Time in Hollywood" men jag tycker egentligen inte att den är en del av filmen.
 
 
Frågan är förstås om DiCaprio lyckas luras tillbaka i rollen, vilket ju vore roligt för alla fans. Men för att inte sabba illusionen och ta "Bounty Law" på allvar, är det kanske så att någon annan får spela huvudrollen. Vi får se. Tarantino berättar:

- Det här handlar inte om Rick Dalton som spelar Jake Cahill. Det handlar om Jake Cahill. Det började som så att jag såg en hel del avsnitt av "Wanted: Dead or Alive", "The Rifleman" och "Tales of Wells Fargo", alla såna halvtimmesserier, för att se hur Rick Daltons "Bounty Law" skulle vara. Jag gillade dem sen innan, men nu blev jag fast. Att kunna berätta en dramatisk historia på en halvtimme. Wow, det hinner hända mycket på 22 minuter, tänker man. Undrar om jag kan göra detsamma?
 
 
"Once Upon a Time in Hollywood" finns nu att streama.
| 17 januari 2020 16:45 |