RYKTE

Skribent

Alexander Kardelo

24 november 2014 | 08:15

Tar över som ikonisk Bond-skurk

Spoilervarning: Christoph Waltz tros spela den här välkände karaktären i "Bond 24".
Med 2000-talets nystart för Bond-filmerna har fansen bara väntat på att återse gamle gode Blofeld i sin ondaste form. Det ryktades om en comeback redan i "Skyfall", men allt mer troligt är det dock att det sker i kommande "Bond 24". Producenterna har just återfått filmrättigheterna till att använda sig av Blofeld och den ondskefulla organisationen SPECTRE, och det vore nog dumt att inte ta tillfället i akt.

Enligt Daily Mail är det ingen mindre än Christoph Waltz som tar över den ikoniska skurkrollen. 

Men räkna inte med att EON Productions släpper ut den här katten ur säcken så lätt, de förväntas hålla på överraskningen. Inför inspelningsstarten i början av december hålls en presskonferens där alla skådespelare presenteras. Då ska man, enligt källor till den brittiska tidningen, presentera Waltz som "Franz Openhauser, son till den avlidne Hans Oberhauser, en skidinstruktör som var som en fadersfigur till James Bond". 

Låter onekligen som att man planerar ett dubbelspel i stil med när Naomie Harris fick rollen som agent Eve… som ju visade sig vara miss Moneypenny i slutet av "Skyfall".

Den här inkarnationen av Blofeld sägs vara lite mer sofistikerad och mindre "campy" än vad några av hans föregångare har varit.

Ernst Stavro Blofeld sågs för första gången i "Agent 007 ser rött" från 1963. Han har spelats av Donald Pleasence, senare Telly Savalas och Charles Gray. I den inofficiella Bond-filmen "Never Say Never Again" gjordes rollen av Max von Sydow.

Daniel Craig återvänder som agent 007 med Naomie Harris, Ralph Fiennes och Ben Whishaw i rollistan. 

Mer om "Bond 24" inom kort...
| 24 november 2014 08:15 |