Film

Skribent

MovieZine

10 januari 2024 | 08:00

Nya svenska Netflix-dramat är en global succé - över 6 miljoner har tittat

Nummer 2 på streamingtoppen!
Den svenska dramakomedin ”Tack och förlåt” i regi av Lisa Aschan fortsätter att charma världen och visa upp fina tittarsiffror.
 
Efter Netflix-premiären på annandagen placerade den sig som nummer 3 på listan över de mest sedda icke-engelskspråkiga filmerna på Netflix. Och den senaste veckan klättrar filmen upp till andraplatsen. Bara spanska ”Snöns brödraskap” ligger före.
 
Totalt har 6 400 000 internationella tittare kollat in ”Tack och förlåt”, enligt siffror från streamingjätten. Filmen har bland annat gått otippat bra i länder som Argentina, Chile, Uruguay och Venezuela.
 
Sanna Sundqvist och Charlotta Björck spelar huvudrollerna som omaka systrar i ett ”finstämt och välspelat drama om sorg” enligt MovieZines recensent.
 
"Om du har varit med om eller just nu bearbetar en sorg eller ett dilemma kommer den här filmen passa dig som handen i handsken, för när “Tack och förlåt” hittar en svag strimma ljus i mörkret gör den det med bravur. Ta en paus från Netflix-scrollandet och bege dig in i en svensk film som lyckas med konststycket att kombinera hopp, försoning och Lill Lindfors pigga musik." Läs MovieZines recension här...
 
Se en intervju med regissören och skådespelarna nedan:
 
 
Det går för övrigt riktigt bra för svenska originalproduktioner på Netflix just nu. Bara under hösten och vintern har vi sett Fares Fares thriller ”En dag och en halv” och kriminalserien ”En helt vanlig familj” klättra upp på den globala Netflix-toppen.
 
| 10 januari 2024 08:00 |