Film

Skribent

Alexander Kardelo

24 februari 2014 | 14:01

Svag premiär för "Tillbaka till Bromma"

Biopubliken föredrog "American Hustle" framför Peter Magnussons dramakomedi.

Ju fler roller desto bättre publikdrag? Inte riktigt, Magnussons nya film "Tillbaka till Bromma" fick en betydligt svagare start än hans två tidigare biosuccéer - "Sommaren med Göran" och "En gång i Phuket". Medan vi väntar på att de exakta publiksiffrorna ska räknas ihop, kan man iallafall konstatera att en 9:e plats på biotoppen är sämre än väntat.

Desto bättre gick det för Oscarsfavoriten "American Hustle" som lockade 25 599 biobesökare i helgen och gick in på 3:e plats på biotoppen.

I ledning hittas fortfarande Disneysuccén "Frost" som nu har setts av över en halv miljon svenskar. Disney hälsar också att den enormt framgångsrika komedin "Hundraåringen", för närvarande på plats 4, närmar sig 1 500 000 biobesökare och har totalt tjänat in 140 miljoner kronor.

Se hela biotoppen här »

Helgens två stora biopremiärer i USA var spionthrillern "3 Days to Kill" med Kevin Costner, och Paul W.S. Andersons katastroffilm "Pompeii". De ligger på andra och tredje plats på Box Office, men ingen kan rubba "Lego-filmen" som är i täten för tredje veckan i rad.

| 24 februari 2014 14:01 |