Film

Skribent

Alexander Kardelo

18 januari 2018 | 12:00

Superhjältefilmen som lockar Paul Thomas Anderson

Regissören bakom "Phantom Thread" kan tänka sig en adaption av DC Comics "Teen Titans".
Paul Thomas Anderson är känd för sina långa och vackra dramafilmer, där "Magnolia" och "There Will Be Blood" hör till de mest hyllade. Snart är han tillbaka på bioduken med "Phantom Thread" (läs vår recension här!).

Men om något mer familjevänligt och färgglatt skulle locka, har PTA en franchise i åtanke. Under en frågestund på Twitter fick han frågan: "Om du var tvungen att göra en animerad film för dina egna barn, vilken tecknad serie skulle du basera den på?"

"Teen Titans", blev regissörens korta svar.
 
 
De tonåriga superhjältarna Teen Titans skapades av DC Comics, och blev en tecknad serie på Cartoon Network år 2003. I sommar kommer dessutom den animerade biofilmen "Teen Titans Go! To the Movies". Det är inte riktigt en genre som Anderson varit i närheten av, även om hans svar knappast ska tolkas som en genuin intresseanmälan.

Trots det, vore det inte kul att se regissörer som Paul Thomas Anderson kliva ut ur sin relativt trygga bubbla, och försöka sig på filmer som ligger långt utanför vad de vanligtvis gör? I en intervju från 2015 berättade PTA att han själv uppskattar att se superhjältefilmer, och att genren har fått "ett dåligt rykte".
| 18 januari 2018 12:00 |