Teen Titans Go! Filmen 2018

Action Komedi Animerat
USA
84 MIN
Engelska
Teen Titans Go! Filmen poster

Synopsis

En superskurk har en galen plan för världsherravälde, och fyra tonåriga superhjältar med Hollywooddrömmar ska försöka stoppa honom.
Ditt betyg
2.7 av 6 användare
Logga in för att se betyg av de du följer

Info

Originaltitel
Teen Titans Go! To the Movies
Biopremiär
3 augusti 2018
DVD-premiär
5 november 2018
Språk
Engelska
Land
USA
Distributör
Warner Bros
Ålder
Barntillåten
Längd

Recensent

Annika Andersson

28 juli 2018 | 10:00

Många skratt när Teen Titans vill bli filmstjärnor

I "Teen Titans GO! To the Movies" återser vi våra kära, roliga, och egotrippade superhjältar från den satiriska tv-serien "Teen Titans GO!”.
Filmversionen handlar passande nog om att superhjältarna kommer på att de vill bli filmstjärnor. De upptäcker nämligen att varenda superhjälte har fått en film gjord om sig, till och med Green Lantern "fast den pratar vi inte om". Nu bestämmer sig gänget alltså för att tiden har kommit även för dem att bli superhjältar på vita duken.

Alla superhjältefilmer är gjorda av stjärnregissören Jade Wilson, så först måste de få till ett möte med henne. Det visar sig dock lättare sagt än gjort, men med gemensamma superhjältekrafter lyckas de ta sig in på en privat filmvisning, där alla superhjältarna samlats för att se Jade presentera sitt senaste alster.

Humorn skulle kunna beskrivas som flamsig parodi. Som exempel kan nämnas att innan superhjältarnas filmvisning visas trailers, och eftersom Teen Titans är de enda superhjältarna kvar utan film tror de så klart att trailern för nästa sommars film är om dem – tills filmduken dundrar ut att ”nästa sommars film” handlar om Batmans Batmobil.

De tröstar varandra med att sommaren därpå måste det vara deras tur, och Robin hoppar till och med upp på scenen för att ta emot applåderna, innan trailern dundrar ut att ”nästnästa sommars film” handlar om Batmans fiffiga verktygsbälte.

Nej, det ser inte ljust ut för Teen Titans filmkarriärer, men skam den som ger sig. Gänget med Robin i spetsen söker upp Jade i filmstudion (med Warner Bros logotyp, så klart, vilket gör filmen lite meta) för att med hjälp av ett härligt musikalnummer (det är mycket musik filmen igenom) övertala henne och få henne att förstå varför hon måste göra en film om honom, men hon är inte imponerad. Gänget behöver en ärkefiende!

Andra roliga referenser är att när superhjältarna ser film på bio missar de dessvärre brott som begås i staden, eftersom de har mobilerna avstängda. Här finns också mycket kiss- och bajshumor, bokstavligt talat, som när samtliga Teen Titans bajsar i filmstudions rekvisitatoalett, utan att förstå skillnaden mellan ett filmset och ett riktigt badrum.

I filmens inledning utkämpar Teen Titans en kamp med ”The Inflated Destroyer”, aka Ballongmannen - en gigantisk ballongmänniska som pressar sig emellan skyskraporna och förstör allt i sin väg. När de lyckas punktera en av hans skinkor så att luft pyser ut, fnissar de åt att han pruttar. När Ballongmannen protesterar att nej, ”det är bara luft ur min rumpa”, kontrar de med att det är ju det som är en prutt.

Medan pruttsekvenserna får många skratt av både barn (och vuxna!), kan den underbara ”South Park”-liknande humorn te sig lite väl grov och hård för de allra minsta, märker jag på Warner Bros förhandsvisning i New York, när den lilla flickan i raden framför kröp upp i sin mammas knä.

Är man ett fan av superhjältefilmer är dock filmen ett måste – insiderskämten är otaliga! "Teen Titans GO! To the Movies" är en både rolig och spännande parodi, och animerad i samma anda som tv-serien på det fartfyllda, tidstypiska sätt 90-talsgenerationen växt upp med. Vill man se en lättsam animerad film skulle jag nog sätta "Teen Titans GO! To the Movies" ganska högt på rekommendationslistan.
| 28 juli 2018 10:00 |
Skriv din recension
Vad tyckte du?
Användarrecensioner
Det finns inga användarrecensioner ännu. Bli först med att recensera Teen Titans Go! Filmen
Andra kritiker
Det finns inga andra kritiker ännu