Film

Skribent

MovieZine

6 oktober 2017 | 11:20

Här är nya Sune-familjen

Inspelningarna av filmen ”Sune vs. Sune” är igång, med en helt ny rollbesättning.
Rollen som Rudolf, pappan i familjen, görs av Fredrik Hallgren,  från ”Bonusfamiljen”. Sunes och Håkans mamma Karin spelas av Sissela Benn (också känd som Filippa Bark).

Sune spelas av 10-årige Elis Gerdt och lillebror Håkan av 6-årige Baxter Renman. Och storasyster Anna görs av Tea Stjärne, främst bekant från ”Tjuvarnas jul”.

- Vi ser det här som en nystart som utvecklar temat, men ändå står med fötterna fast förankrade i Sunes universum, säger producent Linus Stöhr Torell i ett pressmeddelande.

- Den nya familjen känns jättespännande för oss – Fredrik och Sissela tillför helt nya element till filmserien och vi har på alla sätt träffat guld med våra barnskådespelare. De känns verkligen som att de klivit rakt ut ur Sören och Anders böcker och är till och med över förväntan fantastiska.
 
 
Som MovieZine skrev under 2016 är planen att det ska bli tre nya filmer med den här uppsättningen.
 
William Ringström och Morgan Alling spelade i de senaste filmerna, "Sune i Grekland" (2012, "Sune på bilsemester" (2013) och "Sune i fjällen" (2014). Vi något äldre minns "Sunes sommar" (1993) med Peter Haber som pappa Rudolf.
 
”Sune vs. Sune” regisseras av Jon Holmberg ("Swedish Dicks", "Playa del Sol"), och har planerad biopremiär julen 2018.
| 6 oktober 2017 11:20 |