STREAMINGTIPS

Skribent

Thomas Linnaeus

9 september 2023 | 10:30

Nytt på HBO Max: Anthony Hopkins och Ian McKellens kostymdrama fick högsta betyg - har du sett den?

"The Dresser" är ett kostymdrama om ett kostymdrama baserat på ett kostymdrama med Anthony Hopkins och Ian McKellen i huvudrollerna.
Året är 1940 och Storbritannien är i krig mot Nazityskland. London bombas under nio månader och under denna tid utspelar sig “The Dresser”. Men det här är inget drama om just andra världskriget, utan denna film handlar om en klassisk shakespeariansk skådespelare och hans kostymör på teatern.
 
“The Dresser” kommer från regissören Richard Eyre, som jobbat inom teatervärlden och på operascenen. Filmen bygger på en pjäs från 1980 och i huvudrollerna ser vi Anthony Hopkins som skådespelaren, och Ian McKellen som kostymören.
 
 
Rotten Tomatoes har “The Dresser” otroliga 100 av 100. Nyligen har det kommit rapporter om att sidan har manipulerade recensioner, men jag misstänker att detta inte är något som statligt ägda BBC lagt pengar på.
 
The Globe and Mail skriver att filmen är: “Ljuvligt roligt och rörande. Filmen går in på djupet om varför människor utför och skapar konst. Och dramat är en hjärtskärande korrekt berättelse om både skådespelare och teater.
 
Även huvudpersonerna hyllas för sina prestationer. RogerEbert.com skriver: “The Dresser” sticker kanske inte ut visuellt, men både Hopkins och McKellen kompenserar för detta genom starka och underhållande rollprestationer.
 
 
Ifall du är sugen på kostymdrama med Anthony Hopkins och Ian McKellen kan du se “The Dresser” på HBO Max ikväll.
| 9 september 2023 10:30 |