Serie

Skribent

Alexander Kardelo

29 november 2021 | 21:45

Streamingtips: Testa Harry Potter-kunskaperna i "Hogwarts Tournament of Houses"

Helen Mirren leder quizprogrammet som skiljer Ravenclaws från Hufflepuffs.
En frågesport för Harry Potter-trivia, kan det vara något? Trollstavar och magiska formler är inte tillåtna när Hogwarts öppnas upp för Potter-tokiga fans i alla åldrar som ska göra upp i vem som vet mest om den unge trollkarlen.

"Harry Potter: Hogwarts Tournament of Houses" består av fyra avsnitt och det första släpptes på HBO Max idag. Därmed får äntligen Dame Helen Mirren kliva in i den magiska världen - förmodligen den sista av brittiska storheter som ännu inte medverkat i en Harry Potter-film.

- Jag visste att jag skulle få en Harry Potter-roll förr eller senare! Filmerna trollband så många av oss och det blir ett nöje att återväcka magin för de många fans som frossar i denna värld, sade hon tidigare i höstas.
 
 
 
Nu i november fyller den första filmen i serien, "Harry Potter och de vises sten", hela 20 år och det ska firas på mer än ett sätt. Förutom quizshowen väntar en återförening mellan Daniel Radcliffe, Emma Watson, Rupert Grint och de andra skådespelarna inom kort: de kommer bjussa på gamla minnen och anekdoter i "Return to Hogwarts" som sänds på nyårsdagen.
| 29 november 2021 21:45 |