Film

Skribent

Oskar Möller

16 september 2021 | 14:45

Helen Mirren leder triviaturnering för Harry Potter-fans: "Jag vill återskapa magin"

Helen Mirren blir programvärd för Warner Medias exklusiva programserie "Harry Potter: Hogwarts Tournament of Houses" som är tänkt att släppas på HBO Max.
Det var ett tag sen man fansen fick något nytt ur J.K Rowlings magiska Hogwartsvärld -annat än spinoffen "Fantastic Beasts" – men nu är något äntligen på gång! "Harry Potter: Hogwarts Tournament of Houses" är en serie lekprogram som släpps av Warner Brothers för att fira filmseriens 20-årsjubileum.
 
Serien kommer bestå av fyra avsnitt och låter deltagarna tävla i hundratals triviafrågor som rör den magiska verkligheten i J.K Rowlings berättelse. Speciella gästframträdanden och möjlighet för åskådarna att delta i leken utlovas. Serien är tänkt att bli tillgänglig via HBO Max så småningom.
 
Sedan den första filmen "Harry Potter och de Vises Sten" släpptes 2001 har vi sett halva den brittiska skådespelareliten iklä sig rollen som en lärare på Hogwarts och Daniel Radcliffe och Emma Watson växa upp till stora stjärnor Hollywood. 
 
Large c4b5b724fd7ac65261b7f22165184c9e helen 20mirren 202
 
En som än så länge inte har fått chansen att delta i den magiska filmvärlden är skådespelerskan Dame Helen Mirren som hyllats för sina insatser i kostymdramer och teatertiljor under många decennier. (Bland annat vann hon Oscar för bästa kvinnliga huvudroll för sitt porträtt av drottning Elisabeth II i "The Queen" från 2006.)
 
I och med "Harry Potter: Hogwarts Tournament of Houses" får filmlegendaren slutligen möjligheten att hoppa på tåget till Hogwarts. Mirren är förtjust över möjligheten att bli seriens lekledare och värd:
 
- Jag visste att jag skulle få en Harry Potter-roll förr eller senare! Filmerna trollband så många av oss och det blir ett nöje att återväcka magin för de många fans som frossar i denna värld, säger hon till Deadline.
| 16 september 2021 14:45 |