Serie

Skribent

Jonatan Blomberg

28 mars 2024 | 22:00

MovieZines tv-redaktör tipsar: 3 smaskiga tv-serier att streama under påskhelgen

MovieZines tv-redaktör Jonatan Blomberg lyfter fram tre nya tv-serier som du kan streama klart från början till slut redan under påskhelgen.
Det är inte helt lätt att hänga med i streamingdjungeln när det kommer till de bästa nya titlarna. Men under påskhelgen så är det i alla fall många av oss som har chansen att klämma åtminstone en hel säsong av något ny och bra tv-serie. Här nedan har jag därför lyft fram tre helt nya titlar, som alla passar perfekt att streama mellan letandet av påskägg och drickandet av påskmusten under långhelgen:
 

"3 Body Problem" - Netflix, alla 8 avsnitt finns tillgängliga nu

 
 
Defintionen av helt "nya" tv-serier kanske kan debatteras, men med bara en vecka på nacken så finns det nog fortfarande många som inte har hunnit ge Netflix nya sci-fi-serie en chans. Personligen hade jag nästan hellre sett att den här serien visades en gång i veckan så alla har chansen att uppleva serien tillsammans, men lyckligtvis har vi nu alla möjlighet att använda långhelgen till att se färdigt serien så det är fritt fram att snacka om alla spännande vändningar i den ambitiösa handlingen.
 
Serien är för övrigt skapad av "Game of Thrones"-skaparna, men den här gången finns det färdigskrivna böcker för hela handlingen... vilket har visat sig vara en riktig bra grund att stå på. I min recension av serien så kallade jag den för "tappa hakan-imponerande sci-fi", så om det är en genre du normalt sett brukar gilla så bör denna verkligen avverkas snabbt!
 

"Renegade Nell" - Disney+, 8 avsnitt släpps den 29 mars

 
 
Manusförfattaren Sally Wainright som ligger bakom de hyllade serierna "Happy Valley" och "Gentleman Jack" är tillbaka med ännu en serie med en stark kvinna i huvudrollen. Den här gången är det Louisa Harland som spelar den unga kvinnan Nell Jackson, som blir misstänkt för ett mord under 1800-talet i England. Till skillnad från Wainrights tidigare mer verklighetsförankrade tv-serier så lutar sig "Renegade Nell" mer åt ett välskrivet äventyrs-håll, särskilt när det visar sig att Nell får magiska krafter. 
 

"Ronja Rövardotter" - Netflix, 6 avsnitt släpps 28 mars

 
 
Vi är nog många som minns den gamla Ronja-filmen väldigt nostalgiskt och frågat oss varför det ens behöver göras en remake av något som redan var så bra. Men sanningen är att den nya svenska adaptionen av Astrid Lindgrens "Ronja Rövardotter" faktiskt är riktigt välgjord och bra. Den är väl fortfarande lite för läskig för de allra minsta. Men om du vill se något som fungerar för hela familjen - och dessutom på svenska - under påskhelgen, så är nya "Ronja Rövardottar" ditt helt klart bästa alternativ.
 
Netflix har valt att dela upp serien i två delar, så de sex avsnitten som nu finns tillgängliga är alla som hör till den första delen och sedan kommer det sex avsnitt till någon gång senare i höst.
 

Läs också: Påsken är räddad! 5 sköna filmer du kan streama helt gratis i helgen

 
Vilka tv-serier kommer du att spendera påsken med? Kommentera gärna nedan!
| 28 mars 2024 22:00 |