Film

Skribent

MovieZine

28 mars 2024 | 14:00

Påsken är räddad! 5 sköna filmer du kan streama helt gratis i helgen

Ett påskägg fyllt med romantik, krigsaction, skratt och verklighetsbaserat drama.
MovieZine tipsar om erbjudanden från våra samarbetspartners. Artikeln innehåller sponsrade länkar.
 
Det bästa i livet är gratis, vilket inte minst gäller film. Streamingtjänster kan bli en kostsam historia men det behöver inte alls vara så - flera bjuder på gratis innehåll eller prova-på-perioder utan kostnad. Om du söker efter en stunds avkoppling under påskhelgen har vi dukat upp med fem äggstra fina filmtips.
 
 

Napoleon (Apple TV+)

 
Ridley Scott är en av de mest imponerande filmskapare vi har. Långt ifrån alla filmer är mästerverk, men vid 86 års ålder fortsätter han att leverera episka äventyr som få andra. Hans senaste är en mäktig historielektion om en viss Napoleon Bonaparte, den franske kejsaren som fick för sig att erövra Europa. Joaquin Phoenix är som alltid sevärd i huvudrollen.
 
Hos Apple TV+ hittar du också Martin Scorseses mastodont-drama "Killers of the Flower Moon".
 
 
 

Andra akten (SVT Play)

 
Kärleksmys på svenska, kan det vara något? Lena Olin och Rolf Lassgård hävdar att Amors pilar kan träffa en även i medelåldern i den charmiga dramakomedin "Andra akten". Han spelar en Dramaten-veteran som drabbats av stroke, hon är sköterskan som går med på att vårda hans kropp och hjärta. Snart blir de vänner och mer därtill. Filmen från 2023 får sin premiär på SVT Play imorgon fredag.
 
 

No Hard Feelings (Viaplay)

 
Jennifer Lawrence tog en lång paus från bioduken innan hon hittade tillbaks med denna roliga roll. Hon spelar en tjej som svarar på en ovanlig annons: föräldrarna till en blyg tonårskille söker en dejt som kan lära honom allt om livet (och sex) innan det är dags för college. Vågad humor med en del hjärta.
 
Bland andra nyinkomna Viaplay-filmer i feelgoodgenren rekommenderar vi fina "Harold Frys oväntade vandring" och mysiga "Are You There God? It's Me, Margaret".
 
 
 

Reality (Cineasterna)

 
Cineasterna är en välfylld filmtjänst som låter dig se cirka 2 filmer gratis varje vecka. (Men du får först pallra dig iväg till ett anslutet bibliotek och skaffa bibliotekskort.) Ett tips är nyinkomna "Reality" som bygger på sanna händelser. HBO-filmen handlar om Reality Winner (ja, hon hette faktiskt så) som kan ha läckt känsliga dokument. Stekheta stjärnskottet Sydney Sweeney spelar huvudrollen.
 
 

Road House (Amazon Prime Video)

 
Månadens stora actionrulle är "Road House", Amazons nyinspelning av en rätt ostig 80-talsfavorit med samma namn. Då var det Patrick Swayze som anlitades för att rensa upp en stökig bar, nu får Jake Gyllenhaal spänna musklerna istället. Regissören Doug Liman bjuder på skön stämning och råa slagsmål i en väldigt underhållande mix.
 
På Prime Video rekommenderar vi också Oscarsvinnande dramakomedin "American Fiction" samt racingdramat "Ferrari" med Adam Driver. Streamingtjänsten är generösa mot nya kunder och bjussar på en provmånad.
 
| 28 mars 2024 14:00 |