Serie

Skribent

Jonatan Blomberg

20 januari 2021 | 10:30

Streamingkriget: Netflix har nu över 200 miljoner betalande användare

Netflix växte med 37 miljoner användare under 2020 och har ett fortsatt stort försprång till sina konkurrenter i det växande streamingkriget.
Netflix har presenterat sin kvartalsrapport för det sista kvartalet under 2020 och bekräftar bland annat att man nu har klivit över den imponerande gränsen på 200 miljoner (203,66 miljoner) betalande prenumeranter. Streamingjätten är däremot tydlig med att man inte förväntar sig att växa lika mycket under 2021, då en stor del av de nya prenumeranterna under 2020 tillkommit på grund av pandemin.
 
Man nämner även faktumet att Disney+, Paramount+, discovery+, Apple TV+, Peacock och HBO Max har tågat in på streamingmarknaden under det senaste året som en spännande utmaning, men att man förväntar sig fortsättningsvis kunna vara betalande streamingprenumeranters första val. 
 

Vilka titlar har varit mest populära hos Netflix på sistone?

 
Fortsättningen av "Lupin" kommer redan under 2021.
 
I vanlig ordning passar man även på att skryta lite extra om sina mest framgångsrika tv-serier från det senaste kvartalet, där den fjärde säsongen av "The Crown" nu gjort att över 100 miljoner prenumeranter har hunnit ge serien en chans sedan premiären av den första säsongen. Shonda Rhimes "Familjen Bridgerton" lyfts även fram som en av de allra mest framgångsrika - och att positiva nyheter kring specifikt den serien kommer att släppas senare under veckan. "The Queen's Gambit" lyckades med sina 62 miljoner tittare (under de första fyra veckorna) bli Netflix största premiär någonsin för en miniserie.
 
På filmsidan räknar man med att George Clooneys "The Midnight Sky" kommer att ha setts av 72 miljoner hushåll, medan 43 respektive 53 miljoner ska ha givit familjefilmerna "Over the Moon" och "We Can Be Heroes" en chans. Bland julfilmerna var det "Holidate" (68 miljoner) och "The Christmas Chronicles: Part Two" (61 miljoner) som lockade flest tittare.
 
Under början av 2021 har den franska thriller-serien "Lupin" redan blivit en av årets mest populära titlar, Netflix räknar med att hela 70 miljoner kommer att ha givit serien en chans under dess första fyra veckor. Man bekräftar även att del två av den första säsongen kommer att släppas senare under 2021.
 

Läs också: Det kan säsong 2 av "Familjen Bridgerton" komma att handla om

 
Kommer du att fortsätta använda dig av Netflix under 2021? Kommentera gärna nedan!
| 20 januari 2021 10:30 |