Serie

Skribent

Josefine Krischausky

10 januari 2021 | 15:00

Det kan säsong 2 av "Familjen Bridgerton" komma att handla om

Kostymdramat har ännu inte blivit förnyat för en andra säsong, men spekulationerna om dess handling är i full gång.
Den Shonda Rhimes-producerade Netflix-serien "Familjen Bridgerton" må redan ha blivit en av streamingtjänstens mest lyckade produktioner, men beskedet om fler säsonger finns ännu att invänta. Men naturligtvis behöver det inte hindra nyfikna tittare från att fundera kring vad den potentiella fortsättningen kan komma att handla om.
 
(För dig som ännu inte har sett serien varnar vi för spoilers längre ned i artikeln.)
 
Den första säsongen av det romantiska kostymdramat, som utspelar sig i 1800-talets England, kretsar kring Bridgerton-familjens äldsta dotter Daphne (Phoebe Dynevor). Vi får under avsnittens gång följa hennes jakt på en make, som hon senare lyckligt finner i hertigen Simon Basset (Regé-Jean Page). 
 
Abstract abstract art 3d   31141940 2560 1600
 
Men nog finns det potential att utforska fler av familjemedlemmarnas berättelser och romanser. Säsong 1 är baserad på romanen "The Duke and I" ("En annorlunda allians" på svenska), skriven av Julia Quinn. Faktum är dock att detta endast är den första boken i en serie av åtta stycken, där varje fokuserar på ett nytt syskon i familjen. 
 
Så om man skulle följa mönstret med en bok per säsong, vem skulle då vara näst på tur? Jo, den andra boken "The Viscount Who Loves Me", vars svenska titel är "En oväntad förälskelse", är centrerad kring syskonet Anthony Bridgerton, som i serien spelas av Jonathan Bailey. Likt föregående bok är äktenskapstemat i fokus även här. Anthony har siktat in sig på att göra en viss kvinna till sin framtida maka, men dennes syster ska komma att utgöra ett hinder för dessa planer.
 
 
 
Och hur tänker personerna bakom själva serien kring detta?
 
- Jag skulle älska att få utforska varje Bridgerton-syskons berättelser och romanser, berättade skaparen Chris Van Dusen nyligen för The Wrap
 
Med andra ord skulle fler Bridgerton-förälskelser mycket väl kunna bli en verklighet på framtida streamingskärmar. Men om det faktiskt blir hela åtta stycken återstår att se. 
 
Har du några speciella önskemål eller förhoppningar för framtida säsonger av "Familjen Bridgerton"? Kommentera nedan!
| 10 januari 2021 15:00 |