Serie

Skribent

Jonatan Blomberg

5 januari 2021 | 21:10

"Familjen Bridgerton" är på Netflix topplista i alla länder utom ett

63 miljoner hushåll förväntas hinna ge den första säsongen av den nya Netflix-serien en chans, under dess första fyra veckor sedan premiären.
Shonda Rhimes ("Grey's Anatomy", "Scandal") första Netflix-serie, genom hennes produktionsbolag Shondaland, har blivit en av streamingtjänstens mest lyckade nya serier någonsin.
 
Enligt The Wrap så räknar Netflix med att 63 miljoner hushåll kommer att ha hunnit ge serien en chans under dess första månad. Vilket är den femte bästa öppningen av samtliga tv-serier hos Netflix ("The Witcher" är den allra mest lyckade med 76 miljoner). Av de 191 länder som Netflix finns tillgängligt i, så har serien lyckats slå sig in på varje lands respektive topp 10-lista över mest populära titlar, förutom ett - Japans.
 
Serien är baserad på författaren Julia Quinns böcker om den här tiden i Englands historia. Handlingen i "Familjen Bridgerton", som är ett romantiskt kostymdrama och utspelar sig under början av 1800-talet, kretsar framför allt kring den fina familjens äldsta dotter Daphne - som för familjens bästa är på jakt efter en värdig make, när hon nu är redo att debutera. 
 
 
Hela den första säsongen av "Familjen Bridgerton" finns sedan den 25 december att ta del av hos Netflix.
 

Läs också: 10 svenska Netflix-original som får premiär 2021-2022

 
Har du hunnit ge "Familjen Bridgerton" en chans ännu? Eller har du hållit dig undan som Netflix-prenumeranterna i Japan? Kommentera gärna nedan!
| 5 januari 2021 21:10 |