Film

Skribent

MovieZine

22 maj 2023 | 17:30

Idris Elba slåss mot lejon i nagelbitar-thriller: "Beast" finns nu att streama

Vill du se Idris Elba slåss mot hungriga lejon på savannen? Då har vi filmen för dig. Idag gör "Beast" streamingdebut på SkyShowtime.
Ibland vill man bara stänga av hjärnan och se en Hollywoodstjärna kavla upp ärmarna och slåss för sitt liv ute i den hårda naturen. Det blir både blodigt och svettigt när Idris Elba möter på hungriga lejon under en safari-semester med två döttrar.
 
Handlingen är precis sådär enkel som det låter. Elba spelar doktorn som åker till Sydafrika, så att hans tonårsflickor får se var deras nyss avlidna mor kom ifrån. En tripp på savannen kanske kan dämpa sorgen? Men en hämndlysten best dyker upp och resan blir snart till en kamp för överlevnad...
 
Large 16cd191edec8f37aa914ea9c4d56d48c beast universal movie idris elba
 
För regin står islänningen Baltasar Kormákur, som tidigare skapat spänning i naturen med filmer som "Djupet" (2012) och "Everest" (2015).
 
Även om lejonet är datoranimerat, så ville man lägga stor vikt vid att allt skulle kännas realistiskt. Idris Elba studerade bland annat en annan överlevnadsfilm, "The Revenant", för att se hur Leonardo DiCaprio tacklade en brutal scen med en björn.
 
- Jag kommer från en era där den här typen av film var normen. "Spring, jakt, spring, se upp, bakom dig!" Det var min chans att få göra en egen katt-och-råtta-thriller. Och familjedynamiken med döttrarna och sorgtemat var intressanta för mig, har Elba sagt till Complex.
 
 
Om du missade "Beast" på bio förra sommaren så har den just släpps på streaming, exklusivt på SkyShowtime.
 
MovieZines recensent Jonna Vanhatalo rekommenderar en rafflande thriller i samma anda som "Hajen" (1975). "En föga överraskande, men ändå ovanligt underhållande safariaction som övertygar framförallt med sina snygga tekniska lösningar. Det är dessutom riktigt spännande och hela tiden välspelat."
| 22 maj 2023 17:30 |