Film

Skribent

MovieZine

13 maj 2022 | 10:00

Stjärnspäckat när Coppola filmar drömprojektet "Megalopolis"

Adam Driver, Forest Whitaker, Jon Voight och Laurence Fishbirne finns med i huvudrollerna i det politiska dramat.
Den legendariske regissören Francis Ford Coppola har satt ihop en stjärnspäckad rollista för sin nästa film. I "Megalopolis" kommer vi få se stora namn som Adam Driver, Jon Voight, Forest Whitaker och Nathalie Emmanuel, känd från "Game of Thrones" och "Fast & Furious"-filmerna. 
 
Dessutom medverkar Laurence Fishburne, en skådespelare vars filmkarriär började just hos Coppola - blott 14 år gammal debuterade "Matrix"-stjärnan i krigsfilmen "Apocalypse New". Nu återförenas de mer än 40 år senare.
 
Regissören beskriver filmen som "en episk historia om politiska ambitioner, genialitet och kärlek med konflikter". Det är ett drömprojekt för Coppola, som pungar ut med närmare 100 miljoner dollar från egen ficka för att förverkliga det. 
 
- Vad skulle göra mig riktigt lycklig? Det är inte att vinna en massa Oscars för dem har jag redan, kanske fler än jag förtjänar. Och det är inte att tjäna en massa pengar. Jag vill att folk ska diskutera "Megalopolis" långt efter att jag är att jag är borta, och därigenom diskutera hur vi kan förbättra vårt samhälle. Jag skulle le i min grav om det blev så, säger regissören till Deadline
 
 
"Megalopolis" blir Coppolas första film efter de relativt förbisedda "Twixt" (2011) och "Distant Vision" (2016). Mest känd är han förstås för sin klassiska och stilbildande "Gudfadern"-trilogi, där den första filmen fyller 50 år i år. 
 
Tidigare har det rapporterats om att namn som Oscar Isaac, Cate Blanchett och Zendaya var aktuella för filmen.
| 13 maj 2022 10:00 |