Film

Skribent

Oskar Möller

1 september 2021 | 11:30

Coppola samlar ihop dream team av skådisar till "Megalopolis"

Det är stora namn som Oscar Isaac, Forest Whittaker, Cate Blanchett, Michelle Pfeiffer och Jessica Lange som knyts till mästarregissörens mångåriga drömprojekt.
Filmvärldens egen Gudfader Francis Ford Coppola har länge jobbat på att förverkliga sitt drömprojekt men har stött på patrull i form av bland annat bristande finansiering. Det problemet verkar vara löst då Coppola nyligen sålde av sitt innehav i en vingård i Kalifornien och är villig att satsa ur egen ficka till förverkligandet av filmen.
 
"Megalopolis" handling är satt i nutidens New York men återknyter till antiken och ”den catilinska sammansvärjningen”. Det handlar om en sammansvärjning av högt uppsatta romare mot den legendariske retorikern och politikern Cicero. Oscar Isaac är tänk i rollen som motsvarigheten till konspirationens upphovsman Catilina och Forest Whitaker i rollen som en nutida Cicero.
 
Coppola dskuterar roller med Oscar Isaac, Cate Blanchett, Zendaya, Forest Whitaker, Jessica Lange, Jon Voight och Michelle Pfeiffer för sin kommande film.
 
Coppola har en stark vision för projektet och menar att det är tänkt att visa att det samhälle vi lever i inte är det enda alternativet och inge yngre människor hopp om framtiden. Han är säker på att han kommer få projektet färdigställt någon gång till hösten 2022.
 
- Jag är fortfarande samme man som för 20 eller 40 år sen, villig att satsa 100 miljoner dollar av mina egna pengar för ett drömprojekt. Jag vill inte göra det men jag kommer att göra det om jag måste, säger han i en intervju Deadline.
 
Vad tycker du om Coppolas dream team av skådisar? Är det rätt beslut att förlägga filmen i nutid och har filmen att bli lika storslagen som regissörens tidigare verk?
| 1 september 2021 11:30 |