Film

Skribent

Andreas Samuelson

15 juni 2024 | 16:00

Stephen King hyllar nya rysaren från Netflix: ”De sista 25 minuterna var fantastiska”

Författaren är sällan sen med att rekommendera skräckfilm och hans senaste favorit är en fransk hajrulle.
Stephen King ligger knappast på latsidan. Mellan skrivandet av ständigt nya böcker så verkar han se varenda skräckfilm som släpps. Och han är snabb med att rekommendera det han gillar på sociala medier.
 
Senast skrev om han om ”In a Violent Nature” och ”om du söker en slasherfilm kommer den här göra jobbet”. Tidigare år lovordade han Netflix-serien ”Baby Reindeer” efter att ha skrivit en hel uppsats om den för London Times.
 
Nu är det återigen Netflix utbud som imponerar skräckmästaren då han hyllar franska hajskräckisen ”Hajar i Paris”.
 
- Jag trodde att "Hajar i Paris" skulle vara en skämtfilm, som "Sharknado", men Twitter övertygade mig om att se den, och den är faktiskt riktigt bra. De sista 25 minuterna var fantastiska, skriver han på X.
 
 
Filmen, regisserad av Xavier Gens (”Hitman”), utspelas i den franska huvudstaden där en havsforskare och en ung miljöaktivist upptäcker att en enorm haj anlänt i Seine-floden några dagar före ett triathlon.
 
Den har dock inte fallit alla i smaken. Bland annat sågades den av Moviezine:s Mattias Blomberg som skrev att ”Det är avsett att vara  spännande, men det misslyckas för att allt som kan kallas atmosfär och nerv lyser med sin frånvaro. Det märks att den främst vill underhålla, men det här är för ytligt och intetsägande för att ens engagera som enkelt tidsfördriv.”
 
Filmen har dock varit tillräckligt framgångsrik för att inspirera en eventuell uppföljare som enligt Gens kan vara i görningen. Vi får väl se om även denna faller King i smaken.
 
Se trailern till filmen nedan:
 
 
Har du sett ”Hajar i Paris” och vad tyckte du?
| 15 juni 2024 16:00 |