Film

Skribent

Nader Ryan Pahlevani

15 juni 2024 | 10:45

Mer hajslakt! "Hajar i Paris 2" kan bli av enligt regissören

Netflixfilmen har blivit en stor hit för streamingtjänsten.
Femte juni släppte Netflix den fransktalande "Hajar i Paris" som sågs 41 miljoner gånger under sina fem första dagar. Hajfilmen tog sig in på första plats över icke-engelsk-talande filmer i hela 93 länder och självaste skräckmästaren Stephen King skrev på X att "de sista 25 minuterna var fantastiska". Inte illa. MovieZines recensent var dock inte lika imponerad
 
Filmen producerades av Netflix för ungefär $16-$21 miljoner vilket enligt franska mått är mycket, men bleknar i jämförelse med vad de flesta produktioner kostar i Hollywood. 
 
 
I en intervju med Variety berättar regissören Xavier Gens - som tidigare regisserat filmer som "Frontier(s)" och "Hitman" - att filmen inte hade kunnat bli gjord utan Netflix hjälp:
 
- Folk i Frankrike vågade inte röra den. Det är en film som inte hade kunnat bli producerad och finansierad den traditionella vägen, eftersom folk tror att hajfilmer endast kan göras av amerikaner eller koreaner. 
 
Efter den stora framgången på Netflix har det redan börjat snackas om en uppföljare och Gens verkar ha en klar bild av var den ska utspela sig. Men blir det en uppföljare på riktigt? 
 
- Just nu har vi inte börjat med någon uppföljare men det finns en chans att vi snart börjar diskutera det. Om det blir en uppföljare kommer den utspela sig i en Paris som är helt nedsänkt under vattenytan. 
 
Ser du fram emot en uppföljare till "Hajar i Paris"? Kommentera nedan. 
| 15 juni 2024 10:45 |