För Stellan Skarsgård är det viktigt med bra mat. Så viktigt att han sänker sin lön och blir producent, allt för den goda sakens skull.
Ämnet kom upp vid ett rundabordssamtal för kommande ”Sentimental Value”, under filmfestivalen i Karlovy Vary, Tjecken. Det berättar Variety. Det är på grund av (eller tack vare) inspelningen av ”Insomnia” som han har maten i kontraktet. Då gick han ner åtta kilo.
– Vi fick vanligtvis en limpa bröd, som var skivad, och en plastförpackad salami. Det var allt! Jag har gjort andra filmer i Norge sedan dess, men i mitt kontrakt har det alltid stått att alla ska få lunch av högsta europeiska standard. Och det är dyrt. Norge är det rikaste landet, men de vill inte lägga pengar på mat.
Han gick ner en halv miljon norska kronor för att betala maten för alla.
Det är inte bara vad man äter, utan hur man äter som är viktigt. Eller som Stellan sa i en intervju med MovieZines Jonna Vanhatalo i våras:
– Nej, det ska vara lagad lunch och det ska vara på tallrik. Och inte stående. Man ska sitta ner, äta och det ska vara gott.
”Sentimental value” har svensk biopremiär den 26 september.
Läs också: Mat på vita duken: 10 filmer för dig som inte blir mätt på ”The Bear”
Kolla in trailern till ”Sentimental Value” här
Läs också: Cannes 2025: Är det här årets stora vinnare? ”Stellan Skarsgård är fenomenal”
Läs också: Stellan Skarsgårds söner får inga råd i karriären: ”De måste göra sina egna misstag”
Läs också: Stellan Skarsgård: ”Ingmar Bergman grät när Hitler dog”
