Film

Skribent

Sebastian Lind

18 maj 2021 | 10:40

Stekhett Hollywood-namn regisserar "Jurtjyrkogården"-uppföljaren

Manusförfattaren Lindsey Beer gör regissörsdebut med uppföljaren till "Jurtjyrkogården" – men det är oklart om det blir en prequel, som vi tidigare trott.
Nyinspelningen av "Jurtjyrkogården" blev en lyckad sådan och belönades med ett fint MZ-omdöme då det begav sig. Nu rapporterar Deadline att hett eftertraktade manusskrivaren Lindsey Beer signats för att både skriva och regissera den kommande uppföljaren.
 
Det är däremot oklart om filmen blir en prequel, eller tar vid efter händelserna i 2019 års rysare. Då Stephen King aldrig skrev mer än en bok om den läskiga kyrkogården så kan vi i alla fall räkna med en helt ny story, så det kan ju sluta precis hur som helst.
 
Klart är i varje fall att filmen får exklusiv premiär på Paramount+, en ny streamingtjänst som hade svensk premiär i mars.
 
Large 100fd67108df279e90419246701ffec8 lindsey beer courtesy icm partners
 
Lindsey Beer är som sagt ett hett villebråd i Hollywood just nu – förutom odöda djur har hon ett knippe andra skrivjobb på gång såsom dystopiska actionfilmen "Chaos Walking", en nytolkning av klassiska "Bambi" och en filmatisering av fantasy-romanserien "Berättelsen om kungadråparen". Hon har också varit involverad i svulstiga "Transformers: The Last Knight" och tonårskomedin "Sierra Burgess Is a Loser". 
| 18 maj 2021 10:40 |