Film

Skribent

MovieZine

25 februari 2021 | 08:00

Paramount+ till Sverige i vår: pris, datum & utbud

Den 25 mars kommer nya streamingtjänsten Paramount+ till Sverige. Här är allt du behöver veta.
Den 25 mars lanseras streamingtjänsten Paramount+ på nytt i Sverige och Norden.
 
Paramount+ lanserades som en del av svenska kabel-tv-paket redan 2017 men blir nu en fristående streamingtjänst med en egen app. Tjänsten kommer även att lanseras globalt och finnas tillgänglig i Kanada och Latinamerika den 4 mars, samt i Australien senare i år.

Nu avslöjar ViacomCBS detaljer kring innehåll och pris. Flera exklusiva premiärer och ett stort bibliotek kommer att finnas tillgängligt för svenska tittare vid lanseringen.

- Paramount+ kommer att erbjuda en underhållningsupplevelse i toppklass till ett pris som är betydligt lägre än andra streamingtjänsters, något som är viktigt både för konsumenterna och våra distributionspartners, säger Kelly Day från ViacomCBS i ett pressmeddelande.
 
Se mer av utbudet i trailern nedan:
 
 

Vad kostar Paramount+?

 
Ett abonnemang på Paramount+ kommer att kosta 69 kronor. Vid lanseringen den 25 mars kommer man att kunna teckna en gratis provperiod på sju dagar.
 

Innehåll på Paramount+ under 2021

 
Paramount+ utlovar under 2021 "ett massivt bibliotek med en mängd underhållning till ett konkurrenskraftigt pris".

Tittare i alla åldrar kommer att få tillgång till ett brett utbud med cirka 6 000 avsnitt och filmer, bestående av exklusiva titlar från Showtime, CBS och Paramount Studios samt originalinnehåll från Paramount+, nya dramaserier, filmer från Paramount och exklusiva filmpremiärer.

Dessutom kommer det under året att finnas en bred blandning av globalt och lokalproducerat innehåll i alla olika genrer.
 
 

Serier från Showtime

 
Paramount+ är även den exklusiva platsen för alla kommande Showtime-premiärer. Från och med mars kan man se premiärer såväl som gamla favoriter. "Dexter", "Ray Donovan", "The Affair", "Black Monday" och "City on a Hill" finns bland 2021 års bibliotekstitlar.

Tidigare har man också kunnat avslöja exklusiva Showtime-premiärer som en "Dexter"-reboot, "American Rust" och dramat "The First Lady" (arbetstitel). Oscar-vinnaren Viola Davis kommer att spela huvudrollen som Vita Husets tidigare första dam Michelle Obama.
 
 

Paramount+ Originals och exklusivt innehåll

 
Streamingtjänsten kommer att erbjuda premiuminnehåll både i form av Paramount+ Originals och nya exklusiva serier. Vid lanseringen kommer alla säsonger av "Yellowstone" och "On Becoming a God in Central Florida" att finnas exklusivt på Paramount+.

Nya och exklusiva premiärer vid lanseringen:

• "Two Weeks to Live", med Maisie Williams i huvudrollen
• Indie-komedin "Everyone is Doing Great" skriven och regisserad av James Lafferty och Stephen Colletti från "One Tree Hill" som också skådespelar i serien
• De första två säsongerna av Jordan Peeles "The Twilight Zone"
• Europeiska actionthrillern "Mirage"
• Mexikanska sci-fi-mysteriet "Dani Who?"
• Kriminaldramat "The Coroner", säsong 1 & 2

Paramount+ Originals och exklusiva titlar som kommer senare:

• "The Man Who Fell to Earth", med Chiwetel Ejiofor, baserad på Walter Tevis roman med samma namn och den ikoniska filmen med David Bowie i huvudrollen. Serien kommer att följa en ny alien som kommer till jorden vid en vändpunkt i den mänskliga evolutionen och måste konfrontera sitt eget förflutna för att avgöra vår framtid
• "Mayor of Kingstown", där Taylor Sheridan ger oss en inblick i Amerikas största misslyckanden inkapslade i en enda stad
• "Lioness" från skaparen Taylor Sheridan
• "The Offer", en miniserie om skapandet av "Gudfadern"
• "Guilty Party" med Kate Beckinsale, producerad av CBS Studios
• "The Harper House2, producerad av CBS Studios
• "Halo" baserad på de populära tv-spelen
• "Y: 1883" – en prequel till "Yellowstone"
 
 

Storfilmer från Paramount

 
Paramount+ kommer också att vara hem till en rad stora filmserier som "Mission Impossible", "Indiana Jones", "Gudfadern"-trilogin, samt nya titlar vid lanseringen, så som "Light of my Life", "Tesla", "Capone", "Survive the Night", "Wild Rose", "Escape from Pretoria" och "Trouble".
 
Längre fram kommer även exklusiva streamingpremiärer som en "Jurtjyrkogården"-prequel och nya "Paranormal Activity"
 

Tillgänglighet och partners

 
Vid lanseringen kommer Paramount+ att finnas online på ParamountPlus.com och på mobila och anslutna TV-enheter via Paramount+-appen som finns tillgänglig hos iOS, Android, Apple TV, Android TV och Amazon Fire TV.

I Sverige är Telenor, Allente och Banhof partners.
 
Vilka streamingtjänster satsar du på i år? Verkar Paramount+ intressant? Kommentera nedan.
| 25 februari 2021 08:00 |