Serie

Skribent

Anders Eklöf

29 september 2021 | 18:49

"Star Wars: The Book of Boba Fett" rundar av året – premiär i december

Fira in det nya året i förskott med det första avsnittet av "The Book of Boba Fett" den 29 december.
Blott en dag efter beskedet om att svenska kompositören Ludwig Göransson (som vunnit två Emmys för musiken i "The Mandalorian") återvänder till en galax långt, långt borta i "The Book of Boba Fett", får vi veta att den har premiär på Disney+ den 29 december
 
Enligt den officiella beskrivningen lyder: "ett spännande Star Wars-äventyr, där vi får följa prisjägaren Boba Fett och legosoldaten Fennec Shand navigera i galaxens undre värld och återvänder till sanddynerna på Tatooine för att ta över området som tidigare styrdes av Jabba the Hutt och hans brottssyndikat", efter händelserna i "Jedins återkomst". 
 
 
Temuera Morrison som spelade Jango Fett i prequel-filmerna och dök upp i den andra säsongen av "The Mandalorian" återvänder som huvudrollen. Fennec Shand spelas av Ming-Na Wen, som tidigt i "The Mandalorian" jagades av titelkaraktären och senare återvände som en kumpan till Boba Fett. 
 
Avsnitten i "The Book of Boba Fett" regisseras av stora namn som Jon Favreau, Dave Filoni, Robert Rodriguez och Bryce Dallas Howard. 
 
 
"Star Wars: The Book of Boba Fett" har alltså premiär på Disney+ den 29 december, lagom till att det nya året nalkas. Några andra Star Wars-serier som är på gång är "Andor" med Stellan Skarsgård i en av rollerna och "Obi-Wan Kenobi" där vi återser Ewan McGregor. 
 
Vilken är den hittills bästa Star Wars-serien? Vad tror du om det här Boba Fett-äventyret? 
 
Abstract abstract art 3d   31141940 2560 1600
| 29 september 2021 18:49 |