Serie

Skribent

MovieZine

28 september 2021 | 14:00

Mer "Star Wars" för svenske kompositören Ludwig Göransson

Han vann nyss sin andra Emmy för musiken i "The Mandalorian". Snart återvänder Ludwig Göransson till Star Wars-galaxen med nya serien "The Book of Boba Fett".
Den svenske kompositören Ludwig Göransson är hett eftertraktad i Hollywood efter sin Oscarsvinst för musiken i "Black Panther". Nu kan han även skryta med inte bara en, utan två Emmys för "The Mandalorian", tv-serien som spinner vidare på Star Wars-franchisen.

Och mer ska det bli i samma galax. Nu står det klart att Göransson återvänder för att skapa musiken till den kommande serien "The Book of Boba Fett". Det låter med andra ord som att Disney och Lucasfilm vill hålla ett enhetligt sound i sina Star Wars-serier - inte oss emot. Göranssons musik genom de två säsongerna av "The Mandalorian" är redan ett ikoniskt inslag i serien.
 
 
"The Book of Boba Fett" spelades in i somras med Jon Favreau, Dave Filoni, Robert Rodriguez och Bryce Dallas Howard som regissörer, skriver Slashfilm.

Det är sedan tidigare känt att Temuera Morrison och Ming-Na Wen axlar huvudrollerna som prisjägaren Boba Fett och Fennec Shand - och att serien utspelar sig parallellt med handlingen i "The Mandalorian". Premiären? Räkna med att "The Book of Boba Fett" dyker upp på Disney+ någon gång i december i år.
 
Göransson står även för musiken i filmer som "Venom" och "Tenet". Han jobbar närmast på Pixar-filmen "Röd" och Marvels uppföljare "Black Panther: Wakanda Forever", båda med biopremiär 2022.
| 28 september 2021 14:00 |