Spel

Skribent

Anders Eklöf

26 maj 2021 | 19:04

"Star Wars Squadrons" bland månadens spel på PS Plus

Rymdkrig, slagsmål och agentarbete för två spelare är vad som erbjuds i juni.
Varje månad ingår Playstation ett par gratisspel till de betalande PS Plus-medlemmarna, med ibland ganska bra titlar att ladda hem.
 
Vill du diskutera spel? Välkommen in i vår Facebook-grupp GameZine.
 
I juni är det spelen "Star Wars: Squadrons", "Virtua Fighter 5: Ultimate Showdown" och "Operation: Tango" som gäller. 
 
"Star Wars: Squadrons" utspelar sig i spillrorna efter kriget i "Jedins återkomst", där du får följa piloter från både rymdimperiet och rebellerna som på olika sätt är involverad i det hemliga "Project Starhawk", ett kraftfullt vapen som kan avgöra galaxens framtid. 
 
Från förstapersonsvy får du kontrollera klassiska skepp från Star Wars som X-Wing och TIE fighter, samt bestämma hur de ska se ut och fungera. Förutom kampanjen för en spelare finns möjligheten att kriga mot andra över nätet, samt spela med Playstation VR. 
 
I min recension kallade jag det för "ett helt klart godkänt Star Wars-spel, men inte mycket mer än det", där det visserligen är en häftig upplevelse att få köra de klassiska skeppen även om det är en aning krångligt. 
 
 
Fightingspelet "Virtua Fighter 5" släpptes redan 2006 i de japanska arkadhallarna och dök upp på konsoler året efter. "Ultimate Showdown" är en ny version som har fått grafisk hjälp av "Yakuza"-studion Ryu Ga Gotoku Studio. 
 
Med snyggare grafik och ett omgjort gränssnitt kan du kämpa mot vänner i soffan eller över nätet, med karaktärer som Akira Yuki, Kage-Maru och Wolf Hawkfield. 
 
Spelet är tillgängligt att ladda ner om du har PS Plus i två månader (juni och juli). 
 
 
Det sista spelet är det helt nya "Operation: Tango", som är ett spionäventyr för två spelare över nätet. 
 
Här gäller det att ta sig an livsfarliga uppdrag över hela världen i en högteknologisk framtid, där den ena spelaren är hackare och den andra agent. För att klara er måste ni kommunicera med era röster, vilket alltså innebär att båda spelarna måste ha mikrofon. 
 
Spelet kommer till både Playstation 4 och Playstation 5, men det är bara den sistnämnda som ingår i PS Plus. 
 
 
Spelen blir tillgängliga att ladda ner från den 1 juni till den 5 juli (förutom "Virtua Fighter 5: Ultimate Showdown" som finns fram till den 2 augusti). 
 
Playstation Plus är en betaltjänst som dels krävs för att spela multiplayer över nätet, men det ingår även några utvalda spel som går att ladda ner gratis varje månad. Senast ingick "Battlefield V", "Wreckfest" och "Stranded Deep"
 
Vad tycker du om erbjudandet för juni? 
| 26 maj 2021 19:04 |