Spel

Skribent

Anders Eklöf

29 april 2021 | 10:58

"Battlefield V" bland månadens gratisspel på PS Plus

Andra världskriget, galna rallyn och överlevnadssimulator är vad som erbjuds i maj.
Varje månad bjuder Playstation på ett par gratisspel för sina betalande PS Plus-medlemmar, med ibland ganska bra titlar att ladda hem.
 
Vill du diskutera spel? Välkommen in i vår Facebook-grupp GameZine.
 
I maj är det spelen "Battlefield V", "Wreckfest: Drive Hard, Die Last" och "Stranded Deep" som gäller. 
 
"Battlefield V" är det senaste spelet från svenska Dice, som skildrar episodiska händelser från andra världskriget som till exempel när några norska motståndskämpar saboterar tyskarnas kärnvapenprogram och de allierades invasion av södra Frankrike. 
 
Förutom det innehåller spelet flera olika multiplayer-lägen på banor över hela världen, samt ett så kallat battle royale-läge där 64 spelare tävlar om att bli de sista överlevarna. 
 
När det begav sig kallade vi spelet för ett "ofärdigt men underhållande actionspektakel" med betyget 3 av 5. 
 
 
"Wreckfest: Drive Hard, Die Last" är ett rallyspel från skaparna av "FlatOut", som släpptes 2018. Det som ingår i PS Plus är den uppgraderade Playstation 5-versionen, med snyggare grafik. 
 
Här gäller det att brännna gummi och bryta mot reglerna i galna folkrace eller rivningsderbyn, samt uppgradera sin bil med både flärd och förmåga. Dessutom finns ett onlineläge för upp till 24 spelare. 
 
Spelet ingår enbart för spelare som har en Playstation 5. 
 
 
"Stranded Deep" är ett överlevnadsäventyr i en öppenvärld, där du tar dig an rollen som en överlevare som kraschlandat i Stilla havet.
 
Helt ensam gäller det att utforska under vattnet och på land, för att jaga förnödenheter och annat för att bygga verktyg, vapen och skydd för att överleva. 
 
 
Spelen blir tillgängliga att ladda ner från den 4 maj fram till den 31 maj. 
 
Playstation Plus är en betaltjänst som dels krävs för att spela multiplayer över nätet, men det ingår även några utvalda spel som går att ladda ner gratis varje månad. Senast ingick "Days Gone", "Oddworld: Soulstorm" och "Zombie Army 4: Dead War". 
 
Vad tycker du om månadens spel? 
| 29 april 2021 10:58 |