Film

Skribent

Alexander Svensson

18 februari 2024 | 17:00

"Star Wars: Episod 1 - Det mörka hotet" firar 25 år med återkomst till svenska biografer

Filmen som gav oss Darth Maul och Jar Jar Binks fyller 25, och på officiella Star Wars-dagen kan du återigen se den på bio i Sverige.
Vi rapporterade för ett tag sedan om att “Star Wars: Episod 1 - Det mörka hotet” återvänder till biograferna i Storbritannien för att fira sitt 25-årsjubileum. Nu har Filmstaden bekräftat att så blir fallet även i Sverige.
 
Mellan den 3 och 5 maj så kan du uppleva den första delen i den såväl hatade som älskade prequeltrilogin på bio. Dessutom kan man om man är lite extra nördig boka en biljett den 4 maj, och således fira den officiella Star Wars-dagen med att se första delen i berättelsen om Anakin Skywalkers uppgång och fall.
 
Säga vad man vill om filmen i övrigt, men den här scenen är ikonisk.
 
“Det mörka hotet” släpptes för första gången 1999, och följer jedimästaren Qui-Gon Jinn (Liam Neeson) och hans padawan Obi-Wan Kenobi (Ewan McGregor) när de försöker skydda drottning Amidala (Natalie Portman) under en politisk konflikt. Uppdraget leder dem till Tatooine, där de hittar unge Anakin (Jake Lloyd) som har potential att bringa balans till kraften, och ändra galaxens öde. Även Ahmed Best, Samuel L. Jackson, Ian McDiarmid, Pernilla August, Ray Park och Frank Oz medverkar, och för regin står George Lucas.
 
Kommer du fira fjärde maj med att kolla på “Det mörka hotet”? Är du en av dem som gillar eller ogillar prequel-filmerna?
 
 
| 18 februari 2024 17:00 |