Spel

Skribent

Viktor Eriksson

16 februari 2024 | 19:00

Nytt "Star Wars"-spel inspirerat av "The Mandalorian" uppges vara under utveckling

Görs av spelstudion bakom “Titanfall”, “Apex Legends” och “Star Wars Jedi: Survivor”.
Enligt uppgifter till Insider Gaming så ska Respawn Entertainment hålla på att utveckla en förstapersonsskjutare baserad på en okänd mandalorian från "Star Wars"-universumet. I spelet kommer spelaren iklä sig rollen som en prisjägare som går efter efterlysta personer och hämtar hem dem döda som levande. Spelet ska äga rum under en tid när galaxen domineras av det galaktiska rymdimperiet.
 
Själva spelbarheten uppges fokusera på snabbhet och rörlighet genom hopp, rusningar och glidningar på marken. Även stilfullhet ska vara en central komponent och spelare ska exempelvis kunna återhämta hälsa genom att lyckas genomföra successiva nedtagningar av motståndare. Spelet kommer inte att ha en stor öppen värld utan linjära banor. Det är oklart om det också kommer att finnas ett flerspelarläge.
 
Utvecklaren Respawn Entertainment har tidigare gjort spel som “Titanfall”, “Apex Legends” och “Star Wars Jedi: Survivor”. De som haft nöjet att köra igenom enspelarkampanjen till “Titanfall 2“ vet att det finns all anledning att vara upphetsad ifall uppgifterna stämmer. Som det ser ut nu verkar det dock vara ett till två år innan spelet släpps. Respawn själva har inte kommenterat det hela.
| 16 februari 2024 19:00 |