Film

Skribent

Fredrik Adolvsson

11 februari 2024 | 22:30

"Star Wars: Episod I - Det mörka hotet" firar 25 år med att återvända till biograferna

En ny chans för alla som missade att se världens bästa podrace på stor vit duk 1999.
Minns ni 1999? Det var annan tid, en oskyldigare tid. "Star Wars: Episode 1 - Det mörka hotet" skulle blir den första nya "Star Wars"-filmen på 16 år och fansen var oerhört exalterade. Men lika höga som förväntningarna var, lika stor blev besvikelsen för många.
 
Tiden har dock en förmåga att läka såren och nuförtiden är "Det mörka hotet" om inte älskad, så åtminstone bra mycket mer uppkskattad. Tillräcligt uppskattad för att fler ska vilja se eller se om filmen på en stor vit duk.
 
Empire var först ut med att berätta att "Star Wars: Episode 1 - Det mörka hotet" kommer återvända till biograferna helgen den 4 maj (givetvis, "may the fourth be with us", och allt det där.
 
Abstract abstract art 3d   31141940 2560 1600
Nyreleasen firas med en ny och fin poster, designad av illustratören Matt Ferguson.
 
Det ska förtydligas att vi inte fått det bekräftat att filmen går upp även i Sverige, men eftersom Empire är en brittisk tidningen känns det ändå som goda chanser att resten av Europa också får se den.
 
Orkar du inte vänta tills dess finns "Star Wars: Episode 1 - Det mörka hotet" tillgänglig för streaming på Disney+, och kan hyras eller köpas på tjänster som SF Anytime, Viaplay, Google Play och iTunes.
 
 
Vill du se "Star Wars: Epiosde 1 - Det mörka hotet" på bio igen?
| 11 februari 2024 22:30 |