Serie

Skribent

Anders Eklöf

30 juni 2021 | 15:38

Stäng inte av veckans avsnitt av "Loki" för tidigt

Det fjärde avsnittet av "Loki" på Disney+ bjuder på en extra scen efter eftertexterna.
I Marvel-filmerna har det blivit lite av en tradition att ge en vink till nästkommande film, i form av ett litet klipp efter att eftertexterna är slut.
 
I tv-serierna "WandaVision" och "The Falcon and the Winter Soldier" förekom det några gånger, men i "Loki" har vi inte fått någon sådan scen - förrän nu. 
 
Varning för spoilers för det fjärde avsnittet av "Loki"!
 
När den narcissistiska antihjälten Loki och hans kvinnliga version från en annan tidslinje kommer tillbaka till Time Variance Authority-kontoret, efter att ha varit nära att förintas av meteoriter och avslöjat för flera anställda att de haft ett liv innan de jobbade hos TVA, blir de inkallade till organisationens mystiska ledare - The Time Keepers. 
 
Här får vi veta att de är robotar och att någon annan troligtvis ligger bakom organisationens handlingar. När stormen har lagt sig smyger plötsligt TVA-domaren Ravonna Renslayer (Gugu Mbatha-Raw) bakom Loki och till synes utplånar honom från tidslinjen. 
 
 
Efter eftertexterna får vi dock se Loki vakna upp, fråga om han dött och kommit till dödsriket, men möts av synen av fyra väldigt annorlunda versioner av den nordiska busguden (en mörkhyad, ett barn, en klädd i klassiska kläder från de gamla serietidningarna och en krokodilunge). 
 
En av dessa (spelad av Richard E. Grant) svarar på hans undran med orden "Inte än, men du kommer vara det, såvida du inte kommer med oss". 
 
Faee57f6116533d1840e851b46f47722 loki end post credits scene kid classic loki richard e grant 1274047
 
Det ska helt klart bli spännande att se vad som kommer hända under de kommande två sista avsnitten av "Loki", efter alla galna vändningar som inträffade under det fjärde (vad hände med Morbius?).  
 
Vad tycker du om "Loki" på Disney+ så här långt? Vad tror du kommer hända i de två kommande avsnitten?  
| 30 juni 2021 15:38 |