Serie

Skribent

Anders Eklöf

16 april 2021 | 12:00

Julia Louis-Dreyfus är med i "The Falcon and the Winter Soldier"

"Seinfeld"-stjärnan Julia Louis-Dreyfus medverkar i senaste avsnittet av "The Falcon and the Winter Soldier".
Artikeln innehåller spoilers för avsnitt 5 av "The Falcon and the Winter Soldier". 
 
Efter händelserna i det föregående avsnittet av Disney Plus-serien "The Falcon and the Winter Soldier", där vi fick se John Walker gå över gränsen och döda en person på öppen gata, har han nu fått lov att lämna skölden och sitt uppdrag som den nye Captain America. 
 
 
När John sitter och sörjer sitt nederlag dyker plötsligt en karaktär vid namn Contessa Valentina Allegra de Fontaine upp, som spelas av ingen mindre än "Seinfeld"- och "Veep"-stjärnan Julia Louis-Dreyfus
 
Med vitsiga repliker berättar hon att hon gärna skulle rekrytera John Walker och att hans beslut att ta supersoldatserumet kan vara hans livs bästa beslut. Hon lämnar ett tomt visitkort och ber honom svara när hon hör av sig. 
 

Först aktuell för "Black Widow"

 
Enligt uppgifter till sajten Vanity Fair skulle karaktären egentligen dyka upp först i den kommande filmen "Black Widow", som från början skulle haft premiär i maj förra året. Nu verkar det som att hon kommer få en större skurkroll i MCU, men vi får se om hon fortfarande kommer dyka upp i filmen. 
 
I serietidningarna dök hon först upp i Strange Tales #159 från 1967 där hon är en agent hos organisationen S.H.I.E.L.D, som bland annat dejtar Nick Fury ett tag. Senare visar det sig att hon är en rysk spion och tar an sig rollen som Madame Hydra. Hon har även styrt ön Madripoor i perioder, som vi sett tidigare i "The Falcon and the Winter Soldier". Kanske är det hon som är The Power Broker som det har talats om? 
 
 
Abstract abstract art 3d   31141940 2560 1600
 
Vi får dock även återse Sharon Carter igen, som ringer ett samtal till den franska skurken Batroc (var tidigare med i "Captain America: The Winter Soldier" och meddelar honom att han har ett uppdrag. Därefter får vi se honom ansluta sig till Karli Morgenthau och hennes Flag Smashers, så det verkar inte riktigt som att Sharon har helt rent mjöl i påsen. 
 
 

Missa inte scenen i eftertexterna

 
Dessutom gäller det att vänta tills eftertexterna är slut i veckans avsnitt, då det kommer en liten scen som kan avslöja vad som gäller för John Walker härnäst. 
 
Nästa fredag släpps det sista avsnittet av "The Falcon and the Winter Soldier". Ganska kort därefter har nästa Marvel-serie premiär på Disney Plus, nämligen "Loki", som dyker upp den 11 juni. 
 
Vad tyckte du om veckans avsnitt? 
| 16 april 2021 12:00 |