Serie

Skribent

Alexander Kardelo

13 oktober 2021 | 07:20

”Squid Game” är nu största Netflix-serien någonsin

111 miljoner har zappat in blodiga lekar sedan tv-seriens debut för fyra veckor sen.
Det är nu officiellt: snackisen ”Squid Game” har blivit Netflix mest sedda tv-premiär någonsin, berättar Deadline. Med 111 miljoner tittare under de första fyra veckorna överträffar seriens popularitet både ”The Witcher” och ”Stranger Things”.

Hittills har kostymdramat ”Bridgerton” varit den mest sedda serien med 82 miljoner tittare under sina första fyra veckor. (Sen ska man komma ihåg att Netflix räknar alla som sett minst 2 minuter som tittare.)

MovieZine var bland de första att uppmärksamma den oväntade succén för en sydkoreansk skräckserie, som kom från ingenstans och rusade upp på Top 10-listan i Sverige. ”Squid Game” har sen dess tagit hela världen med storm och blivit en snabbt växande succé. Ytterligare ett bevis på att främmande språk inte behöver vara ett hinder - tidigare har både spanska ”La Casa de Papel” och tyska ”Dark” blivit globala hits på streamingtjänsten.
 
 
Nu återstår att se om Netflix och seriens skapare lyckas komma överens om en säsong 2 av ”Squid Game”.

Under tiden uppmanar MovieZines skribent Jonna Vanhatalo i en krönika föräldrar att se och diskutera ”Squid Game” med sina barn - då den våldsamma serien blivit stor även bland unga tittare.
| 13 oktober 2021 07:20 |