Serie

Skribent

Alexander Kardelo

5 oktober 2021 | 06:30

Vad kan säsong 2 av "Squid Game" handla om?

Succéseriens skapare Hwang Dong-hyuk avslöjar sina planer. Och Netflix är nära att beställa en fortsättning.
Den sydkoreanska skräckserien "Squid Game" har blivit större än vad någon kunde förutspå. Enligt Netflix själva är serien på väg att bli deras största succé någonsin, oavsett språk, skriver ABC News.

Höstens stora snackisserie utspelar sig i en värld där en mystisk organisation lurar in skuldsatta människor till en rad barnlekar som kan göra dem rika - eller döda dem. Första säsongen av "Squid Game" känns visserligen som en avslutad historia, men med tanke på den enorma populariteten lär både tittare och Netflix vilja ha mer.
 
Nu är det troligen bara en tidsfråga innan streamingjätten beställer en andra säsong. Men vad skulle den kunna handla om?
 
 
TV-seriens skapare och regissör Hwang Dong-hyuk har redan börjat spåna på vissa idéer. I en intervju med The Times (via Forbes) säger han att makterna bakom det brutala spelet - den före detta polismannen som övervakar allt - kan stå i fokus för nästa säsong.

- Om jag får göra en till, kan den dels handla om The Frontman. Jag tror att problemet med poliser finns inte bara i Korea. Jag ser det på världsnyheterna. Det var ett tema som jag ville ta upp. I säsong 2 kan jag kanske utveckla det mer, säger han.
 
 

Netflix vill ha fler projekt i "Squid Game"-världen

 
I en artikel från 30 september skriver Vulture att Netflix ännu inte har tagit beslut om en ny säsong av "Squid Game". Allt hänger på skaparen Hwang Dong-hyuks fullspäckade schema, men det kan hända att andra manusförfattare kommer ombord för att hjälpa till:

- Han har en film och andra saker han jobbar på (...) Vi försöker hitta den rätta strukturen för honom, säger Netflix globala tv-chef Bela Bajaria.

Men enligt insidern Daniel Richtman har streamingtjänsten nu gett grönt ljus åt en säsong 2 av "Squid Game". Och inte nog med det, Netflix "vill ha fler projekt i samma värld". Mer lär bli officiellt inom kort.
 
Vill du se en fortsättning på "Squid Game"? Kommentera gärna.
| 5 oktober 2021 06:30 |