Serie

Skribent

Alexander Kardelo

22 september 2021 | 19:00

Sydkoreansk skräckserie gör succé på Netflix

456 deltagare får slåss för sina liv - och en stor summa pengar - i en brutal Battle Royale. "Squid Game" är en av de mest sedda serierna just nu.
Föreställ dig en chans att vinna en summa pengar som kan förändra ditt liv. En unik möjlighet att betala av varenda skuld och lösa alla problem. Det finns en liten hake: du måste först kämpa för ditt liv i en brutal gameshow.

Sydkoreanska serien "Squid Game" inspireras av ett koncept som känns igen från filmerna "Battle Royale" och "The Hunger Games" - en våldsam tävling på liv och död. Bland de 456 deltagarna finns människor som hamnat på samhällets botten och har svårt att komma ur en svår ekonomisk knipa. Alla de bjuds in till att delta i märkliga barnlekar och tävla om en attraktiv vinstsumma, omedvetna om faran och uppoffringen...

Sedan hela serien släpptes på Netflix förra fredagen har den snabbt blivit en tittarsuccé. Snacket sprider sig, och "Squid Game" är just nu den näst mest streamade serien på svenska Netflix.
 
 
Så vad tycker tittarna? I Facebook-gruppen Bäst på Netflix råder mest positiva kommentarer kring denna blodiga men beroendeframkallande nagelbitare - som ger en del att fundera över.

Jag har precis avslutat den. En riktig nagelbitare, spännande, bitvis våldsam och lätt absurd. Den ställer dock en hel del intressanta frågor om hur människor reagerar i desperata situationer. Vad är vi villiga att göra för att leva, för att leva väl, hur behandlar vi varandra och oss själva. Berättelsen är tillspetsad och har ett intensivt driv (...) Frågan är om våldet var för mycket eller om det var berättigat för att historien skulle kunna berättas. - Marlene E.

Den var riktigt bra, mycket tårar och spänning! - Yoanna B.

Plöjer den i detta nu. Tycker handlingen är bra och spännande, men skådespelarna är väl så där... eller i alla fall annat sätt att spela än vad man är van. - Maria N.

Alltid så med koreanskt. Väldigt mkt "överspelande". Man får leva med det eller så passar det en helt enkelt inte. - svarar Olle L.

Gillade skarpt, såg den på 2 kvällar. Som någon redan påpekat så ger den en eftertanke om hur det är ställt i världen och vad man gör för pengar. - Patrik S.

Lite väl blodig men bra. - Anna-Karin J.

Rätt så spännande. Lite väl tråkigt första avsnitt. - Anders L.

Tack för ett underbart tips, för det var en serie som jag inte kunde enbart se ett avsnitt av utan var tvungen att se alla på en gång! Så nu är jag trött men lycklig. Hoppas de gör en säsong till! - Lars G.
 
 
Hela säsongen finns nu att streama på Netflix.
| 22 september 2021 19:00 |