Skribent

Alexander Dunerfors

13 februari 2013 | 11:01

Sportlovets bästa biotips

Ledig från skolan? Passa på att gotta ner dig i bioutbudet, här är de bästa tipsen just nu.

Går du i skolan är chansen stor att du får njuta av en veckas ledighet inom kort, om inte redan nu. Men behöver inte alls ägna dig åt sport för att fylla ut sportlovet. Ett eller några besök till närmaste biograf är också en utomordentligt trevlig aktivitet när skolorna har stängt. Vi har samlat de bästa biotipsen just nu...

För lågstadiet:

Yoko

Familjefilm om lurvig snöman som blir vän med liten flicka. En söt och mysig familjefilm även om medföljande föräldrar kommer känna igen ett och annat från den betydligt bättre "E.T."...

Uppe på Vallmokullen

"Det är en nostalgisk och otroligt gullig liten historia om ansvar, kämparglöd och kärlek som studio Ghibli (japansk animations- och filmstudio) nu senast skapat", skriver Jonna Vanhatalo Birro i sin recension.

För mellanstadiet:

Röjar-Ralf

TV-spelsskurken Ralf vill inget hellre än att bli god och berömd som spelets hjälte, Felix. Disneys nya succé utspelar sig i TV-spelens värld och är späckat med sköna detaljer.

Berättelsen om Pi

För de lite mer cineastiskt lagda ungdomarna finns Ang Lees Oscarsnominerade äventyr till havs. En visuellt slående film och en stark berättelse i grunden.

För högstadiet: 

Beautiful Creatures

Romantiktörstande Twi-hards har redan ställt sig i kö för att se nästa "young adult"-serie bli film. Här följer vi Ethan och Lenas romans i en stad där det mesta märkliga kan hända.

Pitch Perfect

Anna Kendrick gör huvudrollen som Beca, som byter college och hamnar i en tävlingsinriktad a cappella-grupp. Popmusik och skolkomedi i en ljuv mix.

För gymnasiet:

Äta sova dö

Låt Gabriela Pichlers Guldbaggevinnande debut bli en ögonöppnare för dagens Sverige, och en inspirerande spark i röven inför de ibland tuffa åren som väntar efter studenten.

Ego

Ytlig Stureplanskille får omvärdera ett och annat när han blir blind. Kanske kan hans nya assistent hjälpa på traven? Redan ett framgångsrikt romantiskt drama med Martin Wallström och Mylaine Hedreul.

A Good Day To Die Hard

Och ibland vill man bara tugga popcorn och se Bruce Willis spränga skit i luften. Hör du till den gruppen är "Die Hard"-femman ett givet val i vinter.

| 13 februari 2013 11:01 |