Serie

Skribent

Anna Thunman Sköld

5 februari 2015 | 16:00

Spoiler: de här fem överlever till slutet i "Game of Thrones"

Läs bara vidare om din nyfikenhet dödar dig.
Internetz har bubblat i dag om hur en brittisk bokhandel, Waterstone, lagt upp på Twitter "Game of Thrones"-skaparen George R.R. Martins originalplan (från 1993) för hur hans (då tre böcker) långa epos skulle sluta. 

Mycket har ju hänt sedan dess... och SPOILERS AHEAD!!!

Men i originalutkastet stod det i alla fall klart att Arya och Bran Stark, Jon Snow, Daenerys Targaryen och Tyrion Lannister skulle överleva fram till finalen, som den då var planerad. 

Det var också alltid tänkt att Ned och Catelyn Stark skulle dö. Men i Martins första skiss skulle Ned hinna smuggla ut Arya och Catelyn från King's Landing.

Sen skulle Sansa ha gift sig med Joffrey Lannister och fött hans barn, en son! Hon skulle förvisso ha ångrat sitt val (hon fick välja mellan sin familj och hans) men gjort var gjort. 

Abstract abstract art 3d   31141940 2560 1600

 I originalpitchen skulle också Joffrey ha mött Robb Stark i strid, fast Robb skulle dödas av Joffreys pappa/morbror Jaime och morbror Tyrion och sistnämnde skulle sedan belägra Starks hem Winterfell.

Och heliga ko, halvsyskonen Arya och Jon, skulle blivit förälskade och plågats svårt av sin förbjudna kärlek! (Även Tyrion skulle fallit handlöst för Arya.)

Sugna på mer? Kolla då in på Variety som lusläst originalplanerna (som nu raderats på Twitter). 

Är ni glada för att det inte blev som ovan? Och tror ni att de fem nämnda överlevarna kommer klara sig till slutet även i TV-serien? Tyck till!

"Game of Thrones", säsong fem, startar 13 april i HBO Nordic. 

| 5 februari 2015 16:00 |