Film

Skribent

Alexander Kardelo

25 januari 2017 | 21:30

”Split”-uppföljare nästa för M. Night Shyamalan

För att alla som sett filmen vet att det finns obesvarade frågor.
Det blir en uppföljare till ”Split”. Ja, förutsatt att den bioaktuella thrillern hittar sin publik, så planerar M. Night Shyamalan att spinna vidare på historien ett varv till. 

Man kan säga mycket om M. Night Shyamalan, men karln kan överraska. Hans senaste film ”Split” är inget undantag. Vi har granskat den omtalade twisten närmare i denna artikel, och om du ännu inte har sett filmen så vill du nog inte läsa vidare.

Spoilers nedan! 



I slutet av filmen blir det uppenbart för publiken att storyn i ”Split” är löst sammankopplad med ”Unbreakable”, dramat från 2000 där Bruce Willis och Samuel L. Jackson spelade en slags superhjälte respektive superskurk. I ”Split” är det ju James McAvoys karaktär som utvecklas till en slags övermänsklig skurk. Man kan alltså se den som en ”Unbreakable 2”, med andra karaktärer.

Och det finns redan skisser på en del 3. Shyamalan säger i en intervju med Empire:

- Jag skriver just nu på ett utkast. Det är konstigt, och långt. Det längsta utkast jag någonsin har skrivit. Det blir så många karaktärer… Jag hoppas att ”Split” blir framgångsrik och jag får chansen att avsluta historien. Jag vill avsluta den med en tredje film.

"Split" ligger för närvarande etta på den amerikanska biotoppen, och har redan spelat in sin budget på mindre än en vecka. Många kallar den för Shyamalans stora comeback, så med lite tur får han göra som han önskar - en tredje och sista film i "Unbreakable"/"Split"-trilogin.

| 25 januari 2017 21:30 |