Film

Skribent

Mats Karlsson

17 maj 2018 | 23:00

Spielberg och DiCaprio återförenas med "Ulysses S. Grant"

En biografi om den 18:e presidenten som regerade strax efter amerikanska inbördeskriget.
Steven Spielberg som närmast kommer att göra "Indiana Jones 5" har flera tänkbara projekt på sitt skrivbord. Trots det planerar han att lägga till ännu ett på sin lista, en film om den amerikanske presidenten Ulysses S. Grant med Leonardo DiCaprio i huvudrollen.
 
Enligt Deadline vill Spielberg regissera DiCaprio i rollen som president Grant. De båda hade ett givande samarbete med "Catch Me If You Can" från 2002, där DiCaprio spelade lurendrejaren Frank Abagnale. Spielberg är heller ingen nybörjare med att göra film om presidenter, 2012 gjorde han "Lincoln" med Daniel Day-Lewis.
 
Ulysses S. Grant var den 18:e presidenten under åren 1869-1877 och efterträdde Andrew Johnson. Under hans ämbete förekom både korruption och skandaler i  hans administration, men Grant lyckades också genomföra många viktiga reformer, såsom att inrätta justitiedepartementet och riksåklagarämbetet.
 
Filmen om president Grant befinner sig i ett tidigt skede av processen, då Spielberg och DiCaprio har projekt att jobba med framöver. DiCaprio har Tarantinos "Once Upon A Time In Hollywood" och Spielberg, som jag redan har nämnt, har "Indiana Jones 5".
 
Vad tror ni om ännu en biografi om en amerikansk president?
| 17 maj 2018 23:00 |