Film

Skribent

Mats Karlsson

26 januari 2018 | 20:00

Steven Spielberg gör "Indiana Jones 5" härnäst

Filmmakaren följer sedan upp den inspelningen med att göra "West Side Story".
Inte helt oväntat planerarar Steven Spielberg att hålla två bollar i luften samtidigt. Vi har tidigare rapporterat att det är två filmprojekt han vill göra den närmaste tiden, men vilken som skulle bli först har varit mer oklart. Nu avslöjar Hollywood Reporter att det blir trots allt "Indiana Jones 5" härnäst.
 
Tidigare idag rapporterade vi att Spielberg hade börjat leta skådespelare till "West Side Story" och det står fast. Men han planerar ändå att spela in "Indiana Jones 5" innan han påbörjar inspelningen av "West Side Story". Anledningen till det beslutet är att Spielberg förväntar sig att det kommer ta tid innan han har hittat de rätta skådespelarna till "West Side Story".
 
THR skriver att inspelningen av "Indiana Jones 5" kommer att starta under 2019 och filmen kommer att vara klar till 2020. Det nuvarande biodatumet för filmen är 10 juli 2020, men det kan självklart ändras.
 
Branschtidningen nämner dock inte om Spielberg planerar att spela de båda filmerna efter varandra, men någon längre paus ska vi nog inte räkna med. Tidningens källor utesluter inte att Spielberg kan tänka sig att peta in ännu en film, om det hamnar i hans knä och han har tiden för det. Att filmskaparglädjen inte har övergett 71-åringen är ganska uppenbart.
 
Ser ni fram emot en femte "Indiana Jones"-film?
| 26 januari 2018 20:00 |