Film

Skribent

Anders Eklöf

8 augusti 2022 | 23:00

Spelfiguren Pac-Man får otecknad film av "Sonic"-producenten

Den gula pizzaformade spelfiguren vill också få in pengar från filmbranschen.
För 42 år sedan ställdes den första arkadmaskinen med spelet "Pac-Man" ut i Tokyo, där den gula figuren rör sig runt i en labyrint för att käka gula prickar och akta sig för de fyra spökena Blinky, Inky, Pinky och Clyde.
 
Spelet blev snabbt en succé i hemlandet och senare ett fenomen över hela världen, för att genom åren få en rad olika uppföljare i lika många genrer.
 
Med detta sagt är det kanske inte så konstigt att Bandai Namco Entertainment har beslutat att göra en otecknad film om Pac-Man, tillsammans med Wayfarer Studios.
 
 
Projektet kommer från en idé av Chuck Williams, som är producenten bakom de framgångsrika "Sonic the Hedgehog"-filmerna. Kanske hoppas de på att dra in lika mycket stålar som de, som är de mest inkomstbringande tv-spelsfilmerna genom tiderna.
 
Även Nintendo är ute efter att erövra filmbranschen, då de har en animerad "Super Mario Bros"-film på gång med Chris Pratt som den hoppande rörmokaren tillsammans med "Minioner"-studion Illumination (premiär den 7 april i väst).
 
Jag har lite svårt att föreställa mig en live action-film med Pac-Man i huvudrollen, då han inte alls är en lika stor personlighet som varken Sonic eller Mario. Det lär handla om en film där övriga skådespelare är riktiga, medan huvudpersonen är animerad (likt "Sonic the Hedgehog"). Pac-Man har tidigare setts i filmen "Pixels" från 2015, där utomjordingar som ser ut som klassiska arkadspelsfigurer erövrar jorden.
 
Kan en film om Pac-Man bli bra?
| 8 augusti 2022 23:00 |