Film

Skribent

Anders Eklöf

26 april 2022 | 10:00

"Super Mario"-filmen dröjer till 2023

Shigeru Miyamoto meddelar att filmen om den hoppande rörmokaren dröjer till våren 2023.
I slutet av förra året kom nyheten att skådespelaren Chris Pratt ("Guardians of the Galaxy") lånar ut rösten till rörmokaren Super Mario i en animerad film av Universal och Illumination Entertainment, som gjort sig kända för sina "Dumma mej"-filmer.
 
Tidigare var tanken att filmen skulle ha biopremiär den 21 december 2022, men nu har även Mario drabbats av covid-19. Spelens skapare Shigeru Miyamoto meddelar nämligen via Nintendos Twitter-konto att filmen släpps under 2023.
 
Nu släpps den istället den 28 april i Japan och den 7 april i USA, vilket troligtvis även är datumet som gäller här.
 
 
- Jag ber om ursäkt men jag lovar att det kommer att vara väl värt att vänta, skriver Shigeru Miyamoto.
 
Övriga roller är Anna Taylor-Joy ("The Queen's Gambit") som prinsessan Peach, Charlie Day ("It's Always Sunny in Philadelphia") som Luigi, Jack Black ("Jumanji: Welcome to the Jungle") som Bowser, Keegan-Michael Key ("Schmigadoon!") som Toad och Seth Rogen ("The Interview") som Donkey Kong. 
 
 
När det avslöjades att Chris Pratt får rösten till Super Mario var det många som reagerade med skratt eller negativa reaktioner. Personligen väntar jag tills vi får höra hur det låter, då han ändå har röstskådespelat tidigare som i de två Lego-filmerna.
 
När vi får se en första trailer för "Super Mario", återstår att se.
 
Ser du fram emot "Super Mario"-filmen?
| 26 april 2022 10:00 |