Spel

Skribent

Anders Eklöf

23 augusti 2022 | 20:37

Spelet "Dune: Awakening" utspelar sig i en öppen värld

Öken, sandmaskar och strider mellan tusentals spelare väntar i onlinespelet baserat på "Dune".
I väntan på nästa "Dune"-film av regissören Denis Villeneuve är det dags att utforska den sandiga planeten Arrakis tillsammans med tusentals andra spelare i onlinespelet "Dune: Awakening".
 
Under kvällens invigning av spelmässan Gamescom i Tyskland fick vi se en första trailer för spelet, som beskrivs som ett "survival game" i en öppen värld, där det gäller att överleva genom att bygga skydd från sandstormar, hantera sin dräkt och undvika de massiva sandmaskarna.
 
 
 
Spelet utvecklas av norska Funcom, som tidigare gjort andra mmo-spel som "Age of Conan", "Anarchy Online" och "The Secret World" – och verkar utvecklas till PC.
 
Det utlovas eskapader på biologiska teststationer, kraschade rymdskepp och så klart en hel del öken. Precis som i filmen och böckerna är krydda en ovärderlig resurs, som du kommer att behöva kriga om i stora strider med fordon på marken och i luften.
 
Abstract abstract art 3d   31141940 2560 1600
 
Inget av studions tidigare onlinespel har varit några överdrivet stora succéer, så vi får hoppas att de lärt sig att hantera genren bättre och att "Dune"-namnet kan locka till sig fler spelare.
 
När "Dune" hade premiär under 2021 gav vi på MovieZine filmen full pott med orden att det är "ett vackert, spännande och vansinnigt mäktigt äventyr, som sent kommer att glömmas". Inspelningen av uppföljaren drog i gång under sommaren, som har premiär den 17 november nästa år.
 
Spelar du MMO-spel? Verkar "Dune: Awakening" något för dig?
| 23 augusti 2022 20:37 |