Serie

Skribent

Jonatan Blomberg

28 april 2022 | 10:30

Johan Renck regisserar prequelserien till "Dune" hos HBO Max

"Dune: The Sisterhood" kommer att utspela sig 10 000 år innan händelserna i Denis Villeneuves "Dune"-filmer.
Variety rapporterar att den svenska "Chernobyl"-regissören Johan Renck kommer att ta över som regissör och regissera åtminstone de två första avsnitten av "Dune: The Sisterhood" hos HBO Max. 
 
Tv-serien är en prequel till "Dune" (2021) som regisserades av Denis Villeneuves och inledningsvis var tanken även att Villeneuve skulle ha regisserat prequelserien också. Men med tanke på att han har fått grönt ljus för den kommande långfilmsfortsättningen till "Dune" - som drar igång inspelningarna nu under sommaren, så Villeneuve har troligtvis en aning för mycket på sitt bord för tillfället.
 
"Dune: The Sisterhood" kommer att utspela sig ungefär 10 000 år före händelserna i långfilmen och fokuserar på Harkonnen-systrarna och händelserna som leder till att den sektliknande gruppen Bene Gesserit (som Rebecca Fergusons karaktär tillhör i "Dune") skapas. Prequelserien fick grönt ljus redan 2019, men det är fortfarande oklart när vi kan förvänta oss att få se en färdig version av serien.
 
Large 135d4edd505bb7348d3d220eb0ff67bf renck emmy
 
Renck vann två Emmys för sitt arbete med den hyllade HBO-serien "Chernobyl" och håller för närvarande på med långfilmen "Spaceman" hos Netflix. Han var tidigare även involverad i HBO:s kommande "The Last of Us"-serie, men är inte längre knuten till det projektet... möjligtvis på grund av att han nu alltså kommer att få introducera oss till "Dune: The Sisterhood" istället.
 
Är du sugen på att se vad Renck kan hitta på med "Dune: The Sisterhood"? Kommentera gärna nedan!
| 28 april 2022 10:30 |