Film

Skribent

Thomas Linnaeus

18 juli 2022 | 23:01

Inspelningen av “Dune 2” har börjat

I en ny tweet från det officiella “Dune”-kontot bekräftar Warner Bros att inspelningen av “Dune: Part 2” har påbörjat.
Variety rapporterar att uppföljaren till “Dune” har börjat spelas in med Denis Villeneuve tillbaka på registolen. Filmen beräknas att släppas på biografer i november 2023 och Timothée Chalamet återvänder i huvudrollen.

 
Inspelningen har börjat och förutom regissören och huvudpersonen från förra filmen, kommer även stjärnensemblen Zendaya, svenskarna Rebecca Ferguson och Stellan Skarsgård, Javier Bardem, Josh Brolin, samt Dave Bautista att återvända för uppföljaren.
 
I samband med tweeten har Warner Bros även släppt en synopsis till filmen. 

"Den här uppföljaren kommer att utforska Paul Atreides mytiska resa när han förenar sig med Chani och Fremen medan han är på krigsstigen mot de konspiratörer som förstörde hans familj. När han står inför ett val mellan sitt livs kärlek och universums öde, försöker han att förhindra en fruktansvärd framtid som bara han kan förutse.”
 
Nya skådisar som ansluter till nya “Dune”, är bland annat Austin Butler (senast aktuell som titelrollen i “Elvis”), Florence Pugh och veteranen Christopher Walken i rollen som “The Emperor”.
 
I en intervju med Empire berättar regissören Villeneuve om hans arbete inför den kommande filmen.
 
- När du adapterar böcker måste du göra modiga val för att saker ska komma till liv. I uppföljaren vill jag ha mer flexibilitet, och det kommer att vara möjligt att gå lite djupare in i några av dessa detaljer.

Det ska bli spännande att se vad Denis Villeneuve kommer åstadkomma med uppföljaren till “Dune”. Förra filmen fick högsta betyg av MovieZine och i recensionen skrev vi att “resultatet är en film som inte bara hänför med sin storslagenhet, utan också övertygar i detaljerna”.
 
Uppföljaren till “Dune” har premiär i USA den 17 november nästa år.
| 18 juli 2022 23:01 |