Spel

Skribent

Anders Eklöf

6 juli 2020 | 16:09

Spelen kan bli dyrare till nästa generationens konsoler

Priset på det kommande "NBA 2K21" till Playstation 4 och Xbox Series X kan avslöja att spelen blir dyrare framöver.
Priserna på spel har egentligen stått ganska stilla de senaste åren 15 åren, med ett standardpris på cirka 599 kronor när spelet är nytt i butik. 
 
När Xbox 360 och Playstation 3 kom höjdes priserna med ungefär 100 kronor, men sedan dess har det stått stilla. Nu verkar det dock som att det kan bli dyrare framöver. 
 
Den 4 september släpps basketspelet "NBA 2K21" till dagens konsoler för 599 kronor. När spelet kommer i en uppgraderad version till Playstation 5 och Xbox Series X senare i år, kommer det kosta cirka 699 kronor istället.
 
 
Till sajten Polygon säger en talesperson från utvecklarna 2K Games att priset "rättvist representerar värdet på det som erbjuds: kraft, hastighet och teknik som bara är möjlig på ny hårdvara". 
 
Det som också är anmärkningsvärt är att många andra utvecklare kommer erbjuda gratis uppdateringar av sina spel till nästa generationens konsoler om du redan har köpt det till Playstation 4 eller Xbox One, som till exempel "Cyberpunk 2077", "Marvel's Avengers" och sportspel som "FIFA 21". Det gäller alltså inte "NBA 2K21", som du måste köpa igen. 
 
Kanske kan det kompenseras med att föregångaren "NBA 2K20" blir gratis för alla PS Plus-användare imorgon? 
 
Om det här innebär att alla stora titlar till kommande konsoler kommer hamna på den prisklassen återstår att se. 
 
Vad tycker du om att priserna på spel kan bli dyrare? 
| 6 juli 2020 16:09 |