LISTA

Skribent

Anders Eklöf

31 maj 2021 | 18:00

6 nya tv-spel att avnjuta under sommaren

Sommaren betyder semester, sol och bad, men även en hel del spännande spel som släpps. MovieZine har listat de allra hetaste titlarna som kommer mellan juni och augusti.
De varmaste månaderna på året är kanske mer förknippad med sol, bad och grillning än med tv-spel, men det hindrar inte branschen från att släppa en hel del spännande titlar mellan juni och augusti. 
 
Därför vill vi på MovieZine tipsa om de sex spel som vi ser mest fram emot att så sätta tänderna i under sommaren. 
 
 

1. "Final Fantasy VII Remake: Intergrade"

 
 
När vi på MovieZine skulle utse årets bästa spel 2020 hamnade det fenomenala "Final Fantasy VII Remake" på andra plats, med sitt betyg på 5 av 5. Då beskrev jag spelet som "både en nostalgitripp och en oerhört påkostad modern tolkning av den älskade klassikern"
 
Spelet var redan haktappande snyggt på Playstation 4, men i sommar släpps en ny versionen som har högre bilduppdatering och allmänt läckrare grafik på Playstation 5. 
 
Pricken över i:et med den här utgåvan är att en helt ny episod följer med i väntan på den regelrätta fortsättningen, som handlar om hur karaktären Yuffie infiltrerar staden Midgar för att stjäla en kraftfull magi från den ondskefulla organisationen Shinra, parallellt med handlingen i originalet. "Intergrade" är helt enkelt en bra ursäkt att få spela om det redan fantastiska spelet, eller ett ypperligt tillfälle för nykomlingar att ta tag i det. 
 
Plattform: Playstation 5
Släpps: 10 juni
 

2. "Ratchet & Clank: Rift Apart"

 
 
Sedan början av 2000-talet har Insomniac Games roat spelare med sina actionpackade och färgglada äventyr med "Ratchet & Clank", som nu får en rejält snygg uppföljare som utnyttjar kraften i Playstation 5. 
 
Den här gången kämpar radarparet Ratchet och Clank återigen mot den ondsinta roboten Dr Nefarious, som fått tag på ett vapen som kan öppna portaler för att hitta ett alternativt universum där han alltid segrar. Våra hjältar blir separerade i olika dimensioner, där Clank träffar den nya spelbara karaktären Rivet. 
 
"Ratchet & Clank: Rift Apart" ser verkligen ut att kunna leverera minst lika bombastiska strider och charmig humor som tidigare, med riktigt snabba laddningstider och galet snygg grafik. 
 
Plattform: Playstation 5
Släpps: 11 juni
 

3. "Mario Golf: Super Rush"

 
 
Även om jag inte har något som helst intresse för den verkliga sporten golf, så är det något med den färgglada optimisten i det kommande "Mario Golf: Super Rush" som gör mig exalterad. 
 
Med 15 valbara karaktärer (som Mario, Pauline, King Bob-Omb, Bowser, Yoshi och Wario) samt flera spännande lägen som det fartfyllda Speed Golf där det gäller att slå bollen i hålet före alla andra, Battle Golf där nio hål spelas samtidigt och ett spännande storyläge.
 
Förhoppningsvis blir det ett härligt partyspel för fyra spelare, en berättelse full av Nintendo-charm och ett bättre spel än bottennappet "Mario Tennis Aces" som släpptes 2018. 
 
Plattform: Nintendo Switch
Släpps: 25 juni
 

4. "Scarlet Nexus" 

 
 
Det neondrypande actionrollspelet "Scarlet Nexus" av Bandai Namco Entertainment har legat under min radar ganska länge med sin actionpackade spelmekanik, coola animeestetik och spännande värld. 
 
Spelet utspelar sig i ett högteknologiskt framtida Japan, där gruppen Other Suppression Force (OSF) skyddar staden New Himuka mot ohyggliga varelser som ser ut som märkliga kombinationer av både människor, djur och föremål. Du spelar som antingen Yuito eller Kasane, som likt andra rekryter i OSF har övernaturliga förmågor. 
 
Vi på MovieZine fick möjlighet att testa de tre första timmarna av spelet, som helt klart verkade lovande med sina häftiga strider där du kan kasta föremål med telekinesi, sakta ner tiden och mycket annat. Handlingen är något klumpigt berättad, men förhoppningsvis kompenserar resten av spelet för det. 
 
Plattform: Xbox Series X/S, Xbox One, Playstation 5, Playstation 4 och PC
Släpps: 26 juni
 

5. "The Legend of Zelda: Skyward Sword HD"

 
 
"The Legend of Zelda: Skyward Sword" må vara det spelet i serien som delar fansens åsikter allra mest, men trots det ser jag fram emot att få ge det här nästan tio år gamla Wii-spelet en chans till i väntan på uppföljaren till "Breath of the Wild"
 
Äventyret utspelar sig före alla tidigare spel i serien och handlar om att Link måste resa från sin hemstad Skyloft uppe i himlen ner till det outforskade landet Hyrule, för att stoppa den onda demonkungen och så klart rädda Zelda. 
 
Precis som i originalet kan du spela med rörelsekänsliga kontroller för att svinga svärdet och utföra andra manövrar, men det som lockar mig allra mest är att få spela det i bärbart läge i sängen eller invirad i en stor filt på uteplatsen. 
 
Plattform: Nintendo Switch
Släpps: 16 juli
 

6. "Kena: Bridge of Spirits"

 
 
Ända sedan "Kena: Bridge of Spirits" utannonserades har jag varit peppad på den vackra grafiken som ser ut att vara tagen från en Pixar-film och den mysiga stämningen. 
 
Berättelsen kretsar kring en ledsagare för andar, som ger sig ut på ett äventyr för att hitta en övergiven by där ett heltigt bergstempel ska finnas. På vägen träffar hon små söta andar kallade Rot, som kan bryta ner döda och ruttnande föremål som du kan använda dig för att manipulera omgivningen och kämpa mot ondskefulla andar. 
 
Ember Lab som ligger bakom spelet har aldrig gjort spel tidigare, utan har en bakgrund i animerade reklamfilmer och liknande. För några år sedan gjorde de en kortfilm baserad på "The Legend of Zelda", som har över 10 miljoner visningar på Youtube. I augusti får vi helt enkelt se om de även är lika duktiga på spel. 
 
Plattform: Playstation 5, Playstation 4 och PC
Släpps: 24 augusti
 
 
Några andra nämnvärda spel som dyker upp under sommaren är "Guilty Gear Strive" (11 juni), "Neo: The World Ends With You" (27 juli) och "No More Heroes III" (27 aug). 
 
Rent kalendariskt räknas september visserligen som höstens första månad, men vi vill ändå passa på att tipsa på några intressanta titlar som släpps då. 
 
Några exempel är "Life is Strange: Life Colors" (10 september) som är det tredje spelet i serien om unga människor med superkrafter, det tidsresande actionspelet "Deathloop" som till slut släpps den 14 september efter flera förseningar och det lovande svenska spelet "The Gunk" som kommer någon gång under månaden. 
 
Vilka spel ska du spela i sommar? Vilka spel har vi missat? 
| 31 maj 2021 18:00 |