Exklusivt

Skribent

Jonatan Blomberg

30 oktober 2023 | 19:00

Sverigepremiär för en av årets mest efterlängtade spionthrillers

MovieZine snackar med Laysla De Oliveira, som axlar huvudrollen i nya "Special Ops: Lioness" mot skådespelare som Nicole Kidman och Zoe Saldana.
Det har gått flera år av väntan på premiären av "Special Ops: Lioness" för min del. Efter att glupskt ha slukat "Yellowstone", "1883", "1923", "Mayor of Kingstown" och "Tulsa King" från tv-skaparen Taylor Sheridan, så har ju en internationell spionthriller med skådespelare som Nicole Kidman, Zoe Saldana och Morgan Freeman i rollerna känts som en given vinnare. 
 
Tyvärr har vi svenskar dessutom fått vänta extra länge, med tanke på att den amerkanska premiären gick av stapeln redan i juli. Men nu är det alltså äntligen dags att få se vad Sheridan kokat ihop den här gången. Och inför den svenska premiären har MovieZine fått snacka med skådespelerskan Laysla De Oliveira ("Locke & Key") som knep den eftertraktade huvudrollen i "Special Ops: Lioness":
 

"Jag känner mig så hedrad över att ha fått chansen"

 
Laysla De Oliveira under samtalet med MovieZine.
 
Jag har sett alla Taylor Sheridans tv-serier hittills och det känns som att det nu alltid går att förvänta sig en väldigt hög nivå på alla hans produktioner. Något som verkar göra att han kan få i princip vilken skådespelare som helst att dyka upp i hans serier. Så jag undrar helt enkelt hur det känns att faktiskt knipa en huvudroll i en Taylor Sheridan-serie som skådespelare?
 
- Jag föll ihop på golvet och började gråta när jag fick beskedet! Jag fick ett samtal från Taylor Sheridan efter att jag hade skickat in några scener till honom via mitt team, som fick honom att vilja träffa mig. Så jag fick flyga ut till "Yellowstone"-inspelningarna som han höll på med då, för att provspela för "Lioness" som han klämde in lite tid för medan man bytte inspelningsplatser på "Yellowstone". 
 
- Det här var mitt under karantäntiderna av covid, så när jag flög hem sedan fick jag sitta i karantän i Toronto. Och på den sista dagen kom mejlet som sade: "grattis, du är vår Lioness". Efter jag hade gråtit klart så ringde jag Taylor och tackade honom för att han såg Cruz i mig, det är en så speciell roll och jag känner mig så hedrad över att ha fått chansen.
 
Din roll är i "Lioness" är dessutom väldigt fysiskt krävande, hur mycket träning var du tvungen att lägga ned på rollen inför inspelningarna?
 
- Väldigt mycket, produktionen körde ordentligt med mig inför inspelningarna. Vi körde fysträning i tre timmar om dagen, fem dagar i veckan tills inspelningarna drog igång från att jag fick rollen. Det var en fantastisk man som heter Jared Shaw, som själv varit en Navy Seal-soldat under nio års tid, som tränade mig. Han var också superbra för mig att fråga om alla typer av militärfrågor jag kunde tänkas ha, sedan körde vi en timma vapenträning om dagen och en ytterligare timmas träning tillsammans med stuntgänget. Så det blev väldigt mycket träning... och man lyckades att få mig att se mer vältränad ut än jag någonsin gjort innan, haha. 
 

"Det kändes nästan som att jag fick betalt för att gå en masterclass i skådespeleri"

 
Laysla De Oliveira, Zoe Saldana och Nicole Kidman i "Special Ops: Lioness". 
 
"Lioness" är en tv-serie med filmstjärnor som Zoe Saldana, Nicole Kidman och Morgan Freeman i några av de största rollerna. Hur var det att arbeta tillsammans sida vid sida med skådespelare av den kalibern för dig?
 
- Det är som att en dröm har gått i uppfyllelse! Det känns fortfarande som att jag drömmer och inte vill att någon ska väcka mig. De är helt otroliga, så talangfulla men samtidigt så vänliga och generösa. Jag hade aldrig ens vågat hoppas på det, utan var bara lycklig över att få andas samma luft som det gänget, men det kändes nästan som att jag fick betalt för att gå en masterclass i skådespeleri med tanke på allt stöd jag fick av dem. 
 
Utan att avslöja för mycket. Men redan i det första avsnittet när din karaktär träffar Zoe Saldanas karaktär för första gången, så är det en väldigt spänd scen vi får se mellan er två. Hann ni prata något om hur ni ville lägga upp den scenen innan ni drog igång?
 
- Det var faktiskt inte den första som vi spelade in tillsammans, eftersom vi spelade in i en annan ordning än avsnitten visades. Men det var däremot en av de tre scenerna som jag skickade in till Taylor under provfilmningarna, innan jag ens hade fått rollen. För det är en scen som jag tycker är så fint inspelad och kraftfull. Och den ligger verkligen till grund för vilket typ av förhållande som de två karaktärerna har till varandra sedan. Vår allra första scen som vi spelade in var däremot väldigt intensiv också, men den dyker inte upp förrän i det andra avsnittet.
 
 
De två första avsnitten av "Special Ops: Lioness" finns nu äntligen att ta del av hos SkyShowtime. Den första säsongen kommer att bestå av totalt åtta avsnitt. 
 

Läs också: Super Mario och Dracula bland höstens filmer på SkyShowtime

 
Kommer du att ge "Special Ops: Lioness" en chans? Kommentera gärna nedan!
| 30 oktober 2023 19:00 |