Film

Skribent

Alexander Dunerfors

3 mars 2014 | 22:01

Spännande detaljer kring "Terminator: Genesis"

Om dessa rykten stämmer kan det bli en storslagen comeback för Arnolds karaktär.

Det råder ingen tvekan om vilka två filmer i "Terminator"-serien som är de bästa. Efter en rakt av respektlös trea ("Terminator: Rise of the Machines") svek publiken, och fyran ("Terminator Salvation"), stilig men lite för frånkopplad från sina föregångare, blev aldrig någon större biosuccé. 

Snart är det dags att återbesöka James Camerons två mästerverk - bokstavligen - då film nummer 5, "Terminator: Genesis", planerar några häftiga tidsresande tricks. Och Arnold Schwarzenegger är tillbaka.

Moviehole rapporterar att den femte filmen kommer att väva in nyckelscener från de två första filmerna i sin handling. Räkna med att återse "de andra" Sarah Connors, Sarahs rumskompis såväl som lille Johns fosterföräldrar Todd och Janelle, och andra som fallit offer för framtidens Terminators. 

Liksom "Tillbaka till framtiden II" ska "Terminator: Genesis" leka med tidsresor och alternativa tidslinjer för att hedra originalfilmernas handling, samtidigt som den berättar en ny historia. Det låter riskabelt, men som ett fan tror jag att det här är rätt väg att gå - hellre än att köra över de tidigare filmerna helt och hållet, och reboota serien.

Schwarzenegger lever upp till löftet "I'll be back", och är redo att börja inspelningen inom kort:

- Vi spelar in i mitten eller slutet av april, och ska filma i fyra och en halv månad. Lite i San Francisco och kanske LA, men det mesta kommer att spelas in i New Orleans. Förberedelserna har gått bra och manuset är fantastiskt, så jag ser verkligen fram emot det, säger actionstjärnan till TheArnoldFans.com.

Emilia Clarke spelar Sarah Connor, Jason Clarke är John Connor och Jai Courtney har fått rollen som Kyle Reese i filmen som regisseras av Alan Taylor ("Thor: The Dark World"). 

"Terminator: Genesis" får biopremiär 1 juli 2015.

| 3 mars 2014 22:01 |