Film

Skribent

Alexander Dunerfors

17 december 2014 | 23:45

Sony skrotar premiären för "The Interview"

Inga planer på att släppa den kontroversiella komedin varken på bio eller DVD.
Efter den senaste tidens kontrovers kring komedin "The Interview" väljer Sony det säkra före det osäkra, och stoppar den amerikanska biopremiären. Det oväntade beslutet togs bara en vecka innan filmen skulle upp på bio på juldagen. 

Många biografer vägrade att ta in filmen efter att en hackergrupp kallad Guardians of Peace riktade hotade att spränga dem

Seth Rogen och James Franco spelar huvudrollerna, ett TV-team som får i uppdrag av CIA att mörda Nordkoreas ledare Kim Jong-un.  

"Terroristerna har vunnit", skriver flera amerikanska medier, men än så länge är det inte känt vilka som står bakom hackerattacken och hoten mot biograferna. För allt vi vet kan det vara några finniga tonåringar med internetuppkoppling, som just fått en stor filmstudio att plocka bort sin emotsedda julfilm. Det är onekligen en lika unik som otäck händelse i filmvärlden. 

Sony gör iallafall helt rätt som sätter biobesökares säkerhet i första rummet. Och så vill de förstås undvika ytterligare attacker mot sitt varumärke, som den förödande hackerattacken i slutet av november då mängder av känslig information och privata mail läckte ut.


Uppdatering 18/12: Amerikanska Sony har just nu "inga vidare planer" för filmens release, vilket gör det tveksamt till om den kommer att släppas på DVD eller online överhuvudtaget.

Här i Sverige var "The Interview" tänkt att gå upp på bio 30 januari. Det är inte längre aktuellt, meddelar den svenska distributören.
| 17 december 2014 23:45 |